VJERA I DUHOVNOST

Čudotvorna medaljica: Evo kako razlikovati autentičnu od lažne

Čudotvorna medaljica: Evo kako razlikovati autentičnu od lažne Bilo je to 18. lipnja 1830. kada je sestra Katarina Labouré imala prvo ukazanje Djevice.

“Tada sam skočila da joj se približim i kleknula sam na stepenice oltara, s rukama položenim na Marijina koljena. Trenutak koji sam ovako provela bio je najslađi u mom životu.” Zatim, 27. studenoga iste godine, dok je molila, sestra Katarina vidjela je, malo po malo, kako se ispod njezinih očiju oblikuje slika koju danas svi znamo, Gospe utisnute na Čudotvornoj medaljici, s natpisom: “ O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.” Gospine upute bile su jasne i jednostavne: “Daj iskovati medaljicu, po ovom modelu. Oni koji ga s vjerom nose, primit će velike milosti.” Otada se Čudotvorna medaljica raširila po svim stranama svijeta, čak i u trenucima jakih duhovnih nevolja i mnogih epidemija, ne izostaju bezbrojna čuda i istinska čudesa.

Lažna čudotvorna medaljica

Nažalost, već neko vrijeme u optjecaju su lažne čudotvorne medaljice koje nose masonsku simboliku, koja se apsolutno mora ukloniti iz naših sakralnih predmeta. Najbolje je pažljivo promatrati dolje navedene karakteristike i usporediti ih sa slikom koju je sama Madona povjerila sestri Katarini Labouré. Lažna medalja ima zvjezdice sa 6 šiljaka (ali i s 5) i drugačije raspoređene od originala. “M” također ima drugačiji položaj, a na Srcima se pojavljuju masonski simboli: kvadrat i šestar. Nadalje, iza njega se pomiče mač koji bi trebao proći kroz Srce Marijino. Križ i “M” postavljeni su obrnuto u odnosu na original i imaju čudne oštre rubove. Na lažnoj medalji, to je najočitija činjenica, na križu se pojavljuje zvijezda sa 6 ili 5 krakova, simbol Lucifera koji dominira Kristom.

Autentična čudotvorna medaljica vrlo je važan simbol za svakog kršćanina koji nas podsjeća na našu povezanost s Djevicom Marijom. Da se prisjetimo trenutka u kojem nam je ona sama darovala ovaj simbol, dobro je svakog 27. u mjesecu, a posebno 27. studenoga, u 17.30 sati (vrijeme ukazanja) moliti sljedeću molitvu:

O naša ljubljena Gospođo od Čudotvorne medaljice,
Ti si se pokazala s. Katarini Labure kao posrednica
između ljudi i Boga, čuj me zazivam Te !/stavi nakanu/
U Tvoje majčinske ruke polažem sve svoje vremenite i
duhovne potrebe i pouzdajem se u Tvoju milost, koju
se usuđujem prositi od tvoje dobrote.
Ponizno te molim da o tome govoriš sa svojim božanskim
Sinom i Njega za uslišanje zamoliš, pa ako to Njegovoj
svetoj volji odgovara i ako je to mojoj duši na spasenje,
usliši me! Kada Ti svoje moleći ruke Gospodinu podižeš,
udostoj se, o moćna Djevice, zauzeti se i za mene i
zaogrni me u svoje milosne zrake! Tako će moja duša
biti u svjetlu i toplini Tvojih zraka milosti oslobođena
od svih grijeha. Čista i radosna slijedit će Tvoje kreposti
do dana kada ćeš me Ti na nebeskim vratima primiti! Amen.

Zdravo kraljice…

O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo (3 puta)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er