CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Molimo za konačni mir

Papa Franjo je na kraju opće audijencije ponovno uputio apel za završetak rata u “izmučenoj Ukrajini” i za prekid neprijateljstava između Izraela i Palestine te u Mjanmaru.

Potaknuo je međunarodnu zajednicu da odmah pruži pomoć i potrebnu potporu za zaštitu najugroženijih u Afganistanu, gdje su proteklih dana, zbog kiša i poplava, izgubljeni brojni ljudski životi, a zabilježena je i velika šteta

Molimo za mir. Nemojmo zaboraviti napaćenu Ukrajinu; nemojmo zaboraviti Palestinu, Izrael, Mjanmar.

Papa Franjo je ponovno, na kraju opće audijencije 15. svibnja, zazvao mir. Prije odlaska s Trga svetog Petra uputio je još jedan apel kako bi u svijetu među narodima vladala sloga te potaknuo na molitvu za sve koji trpe posljedice sukobā i neprijateljstva.

Molimo za sve ljude koji trpe zbog rata. Svi zajedno, velika srca, molimo da zavlada konačan mir.

Na kraju je ponovno, još jednom istaknuo da je rat “uvijek poraz: uvijek!”.

Prije pozdrava talijanskim hodočasnicima, Papa je svoje misli upravio stanovništvu Afganistana, posljednjih dana teško pogođenom tragičnim poplavama, i posebno brojnim osobama koje su izgubile život, među kojima su i djeca, piše Vatican News.

Molim za žrtve, posebno za djecu i njihove obitelji.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, najmanje 300 osoba je izgubilo život, a mnogo je nestalih. Poplave su uništile tisuće kuća i zgrada, brojna su područja evakuirana, a velika je šteta na cestama i infrastrukturi, posebice u pokrajinama Baghlan, Ghor i Herat, dok u pokrajini Badakhshan, na granici s Tadžikistanom, lokalne vlasti procjenjuju gubitak oko dvije tisuće domaćih životinja iz uzgoja. Papa traži da se osigura pomoć i da se ne zanemare najpotrebitiji.

Apeliram na međunarodnu zajednicu da odmah pruži pomoć i potporu potrebnu za zaštitu najugroženijih, poručio je Papa.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er