VJERA I DUHOVNOST

Fatimska vidjelica Lucija devet godina prije svoje smrti dala je svijetu upozorenje o Papi

Mjesečni katolički portugalski časopis ‘Christus’, koji u Lisabonu izdaje urednička skupina ‘Seminary’, tiskao je intervju koji je dala sestra Lucija dos Santos 3. ožujka 1998. Sestra Lucija bila je jedna od troje djece vidioca kojima se Gospa ukazala u Fatimi 1917.

Sestra Lucija je u vrijeme ovog posljednjeg intervjua imala gotovo 90 godina. Živjela je u karmelićanskom samostanu u Coimbri pola stoljeća i razgovarala je s kardinalima Anthonyjem Padiyarom iz Indije i Ricardom Vidalom s Filipina.

Sestra Lucija je tada govorila o paklu, a njezine riječi bile su vrlo jasne: ‘Pakao je stvarnost. To je nadnaravna vatra, a ne fizička. Ne može se usporediti s vatrom koja gori kad gori drvo ili ugljen’, rekla je samostanska vidjelica devet godina prije smrti.

Sestra Lucija savjetovala je svećenicima: ‘Nastavite propovijedati o paklu jer je sam Gospodin govorio o paklu, i to stoji u Svetom pismu. Bog nikoga ne osuđuje na pakao. Bog je ljudima dao slobodu izbora i Bog poštuje tu ljudsku slobodu.’

Kardinal ju je potom upitao o nevjeri i materijalizmu, a Sestra Lucija je rekla: “Ateizam je vodeći instrument kojim se đavao služi u naše dane. Teški je grijeh protiv Boga koji odbacuje Njegovo vlastito postojanje i dopušta prakticiranje raznih dijaboličkih djela poput pobačaja.

Vidjelica je također rekla: “Komunizam je završio, ali materijalizam se nastavlja…Ljudi bi trebali više željeti Božje umjesto da prvo žele materijalne stvari’. Na kraju intervjua kardinali su pitali sestru Luciju želi li zaključiti s nečim posebnim, porukom za današnji svijet.

Vidjelica Lucija je upozorila: “Tko nije s Papom, nije s Bogom; a tko želi biti s Bogom, mora biti s Papom.’”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er