SVIJETZANIMLJIVOSTI

ČUDESNO Tabernakul ostao netaknut nakon snažnog udara tornada

Ruralna župa u Oklahomi koju je ovaj tjedan pogodio snažan tornado pretrpjela je ozbiljnu štetu, posebno na svojoj župnoj dvorani. Ali usred ruševina, razbijenog stakla i vjetrova koji su vjerojatno puhali čak 175 km/h , crkveni tabernakul u kojem se nalazilo Kristovo tijelo ostao je netaknut.

Otac Emmanuel Nduka, koji je pastor triju lokalnih crkava uključujući i Svetu Mariju, rekao je za CNA da je opstanak tabernakula služio kao znak Božje prisutnosti usred razaranja u malom gradu Barnsdallu u Oklahomi. “Bog ima kontrolu. Nema razloga zašto bi naša crkva trebala stajati nakon onoga što se dogodilo u nedjelju navečer u Barnsdallu, rekao je svećenik za CNA. Nduka živi u susjednom gradu 30 minuta od Barnsdalla, ali rano 7. svibnja, čim je čuo za štetu na crkvi, dojurio je. Nitko nije bio u zgradi crkve u vrijeme tornada; sačuvana je kamena konstrukcija same crkvene zgrade, dok je susjedna župna dvorana bila “sasvim sravnjena”.

Vrata male župne crkve su uništena, a silina apokaliptičnog vjetra razbila je prozore na crkvi, nastavio je Nduka. “Snažan vjetar poharao je crkvu. Stoga je vrlo, vrlo zapanjujuće vidjeti da je tabernakul još uvijek stajao ondje u svetištu, a svjetlo svetišta još uvijek je gorjelo”, rekao je Nduka. Rekao je da se, kada je ušao u crkvu, odmah naklonio i zahvalio Bogu što je “pokazao svoju prisutnost”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er