MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva sv. Paškalu:”Zagovorom sv. Paškala iskorijeni iz našega naroda bogohulnu psovku…”

Molitva svetom Paškalu! Zagovorom sv. Paškala i svetoga Ante iskorijeni iz našega naroda bogohulnu psovku – nevjeru, nemoralnost i sve grijehe – koji razaraju zdravlje duše i tijela…

MOLITVA SVETOM PAŠKALU

Slavimo Te i hvalimo, Oče nebeski, stvoritelju svega, što si ovo sakrio od umnih i mudrih, a objavio malenima. Slavimo Te i hvalimo u svetom Paškalu, kojega su krasile sve krjeposti: ljubav i dobrota, skromnost i poniznost, velika pobožnost prema Euharistiji i Mariji, potpuna predanost Bogu i strpljivost, posvemašnja vjernost Bogu u svemu. Ti si bio pravi uzor kršćanskoga života – dubokog pouzdanja i povjerenja u Boga. Izgarao si od brige i skrbi za siromašne i osobe u potrebi. Svi su te cijenili zbog dobrote i pobožnosti, posebice poglavari, te su ti ponudili da postaneš svećenik, ali ti si tu ponudu iz poniznosti odbio. Želio si ostati ponizan i jednostavan časni brat. Želio si biti skroman i u svijetu nepoznat, i držao si se nevrijednim.

Vjerno si služio Gospodinu i svojoj braći u samostanima. Što si se više skrivao, tim su se tvoje krjeposti i svetost sve više otkrivale. Žarko Te molimo, zagovaraj nas i moli za nas, da nas Gospodin prožme snagom svoga Duha i plamenom svoje neizmjerne ljubavi kako bismo i mi otvorena i spremna srca odgovorili na svaki poticaj Božje milosti. Ponizno molimo: moli za nas i s nama kako bi Trojedini Bog pohodio svojom milošću svaki naš dom, obitelj i sve one koji te trebaju. Neka pohodi sve koji boluju i pate na duši i tijelu. Neka pronađe sve one koji su izgubljeni i lutaju da se vrate u očinsku kuću. Neka okrijepi sve umorne i opterećene raznim nedaćama, odmori ih i utješi! Neka blagoslovi našu djecu i mlade i neka ukloni od njih sve napasti i opasnosti!

Pripravi svojom milošću naša srca, da sjeme Tvoje riječi padne na plodno tlo! Daj da se spremno odazivamo Tvojem pozivu i da iskoristimo ove dane spasenja. Zagovorom sv. Paškala i svetoga Ante iskorijeni iz našega naroda bogohulnu psovku – nevjeru, nemoralnost i sve grijehe – koji razaraju zdravlje duše i tijela. Neka se, dobri Bože, sveti Tvoje ime u svakome od nas! Isuse, proslavi se u svakome od nas! Neka Tvoje kraljevstvo mira i ljubavi, radosti i sreće dođe u naše obitelji, u naš narod. Nebeska Majko Marijo, moćna zagovornice, moli za nas da radosno služimo Bogu na zemlji u očekivanju vječne sreće na nebu. Sveti Paškale, sveti Ante i sveti Franjo, molite za nas i izmolite nam spas!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er