DEVETNICEVJERA I DUHOVNOST

Prekrasne devetnice koje možete moliti u kolovozu

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica donosimo nekoliko koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u kolovozu.

Devetnica Gospi od Anđela

Blagdan Gospe od Anđela slavi se 2. kolovoza, devetnica započinje 24. srpnja.

Na blagdan Gospe od Anđela u svim crkvama diljem svijeta vjernici mogu dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni ako taj dan pohode franjevačku ili župnu crkvu ili katedralu. Osim toga, trebali bi biti u stanju milosti (ispovjediti se ako je potrebno), sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se te izmoliti na nakanu Svetoga Oca: Vjerovanje, Očenaš, Zdravomariju i Slava Ocu. Pripremite se za ovaj blagdan i porcijunkulski oprost molitvom devetnice.

Devetnica Uznesenju Blažene Djevice Marije

Blagdan slavimo 15. kolovoza, devetnica počinje 6. kolovoza.

15. kolovoza je blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Velika Gospa. Isusova i naša Majka posebnom milošću svemogućega Boga nije okusila trulež smrti, nego je njezino tijelo ujedinjeno s dušom i uzdignuto na nebo. Ona je uzor i dika cijelog čovječanstva. Zamolimo je za zagovor u svim svojim potrebama molitvom devetnice.

Devetnica svetom Bernardu iz Clairvauxa

Spomendan slavimo 20. kolovoza, devetnica počinje 11. kolovoza.

U kolovozu slavimo spomendan sv. Bernarda, koji je bio izrazito privržen svojoj Nebeskoj Majci. Njemu se pripisuje i svima draga molitva Spomeni se koju možete naučiti moliti ako i ne stignete moliti devetnicu ovom svecu.

Spomendan slavimo 27. kolovoza, devetnica počinje 18. kolovoza.

Omiljena zaštitnica svih majki, osobito onih čija su djeca zalutala ili se nalaze u opasnosti da izgube dušu, majka svetog Augustina. Utecite joj se molitvom za svoju djecu ili za odnose sa svekrvom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
žena vrsna
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker