VJERA I DUHOVNOST

Dvije velike kazne za čovječanstvo koje je navijestila blaženica: Jesu li nam pred vratima?

Dvije velike kazne za čovječanstvo koje je navijestila blaženica – Danas, suočeni s događajima ozbiljnih razmjera koji se nižu jedan za drugim, ponovno propitujemo značenja drevnih proročanstava svetaca, mistika i blaženika. Jedna od njih posebno izaziva veliko zanimanje zbog svoje iznimne snage ukorijenjene u riječima evanđelja. Jesmo li nakon pandemije i rata pred vratima tajni koje će uskoro biti otkrivene, možda potkrijepljene nekim od najpoznatijih proročanstava i stoga tako aktualne?

Među proročanstvima koja su najviše obilježila maštu i povijest katolicizma su ona blažene Anne Marije Taigi, sijenske mističarke koja je živjela između osamnaestog i devetnaestog stoljeća, a koja je prije smrti primila vrlo posebnu karizmu koju je preimenovala u dar sv. „sunce“ nakon riječi koje je čula od Isusa tijekom mističnog viđenja: „Ono što ti pokazujem je ogledalo, koje ti služi da razumiješ dobro i zlo“.

U tom trenutku Ana Marija je ugledala svjetlo na “udaljenosti od oko dvanaest stopa, tri stope iznad svoje glave.” U njemu su bile sadržane vizije koje su trajale 47 godina i koje su tada poslužile kao izvor njezinih otkrivenja, koja su postala iznimno poznata tijekom stoljeća. Naime, blažena Anna Maria Taigi imala je dar proricanja raznih događaja koji su se zatim stvarno zbili u tijeku povijesti. Neka od proročanstava tiču ​​se sudbine cijelog čovječanstva, pa se zbog toga danas, u iznimno posebnim vremenima koje svijet proživljava, velikom snagom vraćaju u središte pozornosti.

Anna Maria Taigi je u najmanju ruku izvanredno, s velikom preciznošću i obiljem opisala pojedina mjesta koja nikada nije posjetila, kao što je u isto vrijeme govorila o događajima koji su se stvarno zbili u kasnijim razdobljima. Među njima je poraz Napoleonove vojske u Rusiji ili njegova smrt, ali i rat u Grčkoj ili Francuska revolucija. Zatim prolazak kroz druge prirodne katastrofe, ili dolazak pontifikata pape Pija IX. Jedno od proročanstava koje privlači najviše pozornosti bl. Taigi je ono o “tri dana tame”, koje također pronalazi važan suzvučje u riječima i vizijama i objavama mnogih drugih mistika i svetaca, od sestre Faustine Kowalske do bl. Elene Aiello ili mističarka Terese Musco. Zasigurno nije lako moći prihvatiti ovakve slutnje, nije slučajno da više puta u povijesti ima mnogo onih koji žure pokušati negirati njihova otkrića, ublažiti ih ili prilagoditi mnogo umirujućim, ili “politički ispravna” tumačenja.

Riječi koje je mističarka izgovorila o tri dana tame

Ipak, bilo bi ispravno ograničiti se na čitanje riječi ovih velikih svetaca, uključujući i one Taigija, koji je napisala: „Bog će poslati dvije kazne: jedna će biti u obliku ratova, revolucija i drugih zala; nastat će na zemlji. Drugi će biti poslan s Neba. Na Zemlju će doći ogromna tama koja će trajati tri dana i tri noći. Ništa neće biti vidljivo, a zrak će biti štetan i kužan i nanijet će štetu, iako ne isključivo neprijateljima vjere.” “Tijekom ova tri dana umjetno svjetlo bit će nemoguće; gorjet će samo blagoslovljene svijeće. Tijekom ovih dana užasa vjernici će morati ostati u svojim domovima moliti krunicu i moliti Boga za milost“, objasnila je mističarka.

Dodajući da će „svi neprijatelji Crkve (vidljivi i neznani) nestati na Zemlji, tijekom ove sveopće tame, osim onih nekoliko koji će se obratiti. Zrak će biti zaražen demonima koji će se pojavljivati ​​u svim vrstama odvratnih oblika. Vjera će biti proganjana, a svećenici masakrirani. Crkve će biti zatvorene, ali samo nakratko. Sveti Otac će biti prisiljen napustiti Rim”. Na kraju ovog vremena, međutim, misticizam je predvidio dane svjetla. “Nakon tri dana tame, sveti Petar i sveti Pavao odredit će novog Papu. Tada će se kršćanstvo proširiti svijetom”, glasi njegovo proročanstvo. “On je Sveti Papa kojeg je Bog izabrao da izdrži oluju. Na kraju će biti obdaren čudima i njegovo će ime biti hvaljeno po cijeloj zemlji. Cijeli će se narodi vratiti Crkvi i lice zemlje bit će obnovljeno. Rusija, Engleska i Kina će ući u Crkvu”.

Potreba za istraživanjem istine u Svetom pismu

Mnogi se danas pitaju imaju li ove riječi veze s onim što se događa u svijetu, u mnogim zaraćenim narodima, a posebno u Ukrajini, gdje sukob prijeti povući cijeli svijet u ponor. Ipak, da bismo saznali istinu, bez straha da ćemo pogriješiti, bilo bi dovoljno istražiti Sveto pismo, gdje je Isus jasno govorio o tome kako će se odvijati posljednja vremena. Doista, Isus nas u Evanđelju upoznaje sa svojim drugim dolaskom, Paruzijom, i Apokalipsom, vremenom u kojem će se objava pokazati u punini. “U one dane, nakon te nevolje, sunce će potamnjeti, mjesec više neće svijetliti, zvijezde će padati s neba, a sile koje su na nebu će se poljuljati. Tada će vidjeti Sina Čovječjega kako dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. Poslat će anđele i sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra, od kraja zemlje do kraja neba“, čitamo u Evanđelju po Mateju (Mt 24,29-34).

Trenuci kojima će prethoditi drugi događaji, objašnjava Isus: „Kad čujete ratove i glasine o ratovima, ne brinite se; to se mora dogoditi, ali još nije kraj. Jer će narod ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; bit će potresa na raznim mjestima i bit će gladi: ovo je početak muka. Ali vi pazite na sebe! Predavat će te vijećima, bit ćeš tučen u sinagogama i javljat ćeš se pred upravitelje i kraljeve radi mene kao svjedok pred njima. Ali najprije je potrebno da se Evanđelje naviješta svim narodima”.

Međutim, ostaje činjenica da nitko ne zna dan kada će se sve to dogoditi. „Ali za onaj dan i čas nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, pa ni Sin, nego samo Otac“ (Mt 24,36).

Riječi dobro ukorijenjene u Evanđelju praćene sigurnošću koja nikada ne smije napustiti vjernike i one koji vjeruju u Krista. Jer, podsjetio je sam Isus: “Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta” (Mt 28,20).

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er