VJERA I DUHOVNOST

POZNATI EGZORCIST UPOZORIO: Od napada Sotone puno je gori i strašniji ovaj grijeh…

EGZORCIST UPOZORAVA ‘Postoje ljudi koji baš za sve optužuju napade Sotone, pa i za osobni grijeh. Da, on je izvor grijeha. Da, on nas želi uništiti. Da, on nas navodi na grijeh. Da, on nas iskonski mrzi, ali čovjek je slobodno biće sa slobodnom voljom i punom odgovornosti i slobodom izbora što mnogi zaboravljaju, pa će radije reći: Sotona me napada, od Bože oprosti mi, griješio sam.’

Na to upozorava i poznati egzorcist mons Ivan Esseff:

‘Što je gore osobni grijeh ili Sotona?’ Upitao je novinar mons. Esseffa koji je odmah odgovorio: ‘Grijeh je mnogo gori’.

Kad svećenik s 91 godinom života, 65 godina iskustva, i 40 godina u službi egzorcista koji još uvijek ima mnogo posla s đavlovim lukavštinama kaže da je grijeh gori od Sotone, trebamo se zamisliti.

‘Uništenje onog Božjeg u nama, to je ono što grijeh čini’, objašnjava mons. Esseff dodajući: ‘Božanski život počinje krštenjem. To je trenutak kad nas Bog otac pečati kao hramove Duha Svetoga i mi postajemo jedno s Njegovim Sinom. Osobni grijeh oskvrnuće je toga hrama, i to je daleko gore od samog napada Sotone.’

‘Nema ništa gore od grijeha’, dodaje, ‘zato što grijeh odbacuje Božju ljubav i uništava dušu. Vrag je u paklu jer je odbacio Boga kroz neposluštnost, a patnja u paklu je vječni otpor Božjoj ljubavi.

Krštenjem smo postali Božja djeca, a time i dio Kristova tijela i imamo mogućnost voljeti kao Krist. To je milost koju izabiranjem grijeha sami odbacujemo’, kazao je. ’Za ovo stanje nije potreban egzorcist’, napominje je mons. Esseff, nego samo ispovjedaonica.

‘S obzirom na to da je grijeh najgora stvar na svijetu, koja nas čini robovima, odite u svoje ispovjedaonice, otvorite se, slomite, izliječite i obnovite u Crkvi jer Božanska je ljubav beskrajna, ona vas uvijek čeka, za razliku od Sotone kojemu je čak i mržnja ograničena’, upozorava egzorcist za ncregister .

egzorcist

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er