CRKVA

(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN PRIJE 45 GODINA Ovo su prve riječi koje je svijetu uputio 263. Petrov nasljednik papa Ivan Pavao II.

Na današnji je dan za 263. Petrova nasljednika izabran krakowski nadbiskup, kardinal Karol Józef Wojtyła. Postao je prvi slavenski papa u povijesti i prvi papa koji nije Talijan nakon punih 455 godina. Karol Wojtyła uzeo je ime dvojice svojih prethodnika – Ivan Pavao II. Prisjetimo se njegovih prvih riječi upućenih oduševljenom mnoštvu vjernika okupljenom na Trgu sv. Petra.

Hvaljen Isus! Predraga braćo i sestre, još uvijek smo svi žalosni zbog smrti ljubljenog pape Ivana Pavla I. A evo, gospoda kardinali su pozvali novog biskupa Rima. Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje… Daleke, ali uvijek tako blize po zajedništvu u vjeri i kršćanskoj tradiciji. Bojao sam se prihvatiti ovaj izbor, ali učinio sam to u duhu poslušnosti prema našem Gospodinu i u potpunom pouzdanju u Njegovu Majku, Presvetu Djevicu. Ne znam mogu li se dobro izraziti na vašem, na našem talijanskom jeziku… Ako pogriješim, ispravite me! I ovako se predstavljam svima vama kako bih ispovjedio našu zajedničku vjeru, našu nadu, naše pouzdanje u Majku Kristovu i Majku Crkve i kako bismo započeli iznova put povijesti i Crkve, da započnemo uz Božju pomoć i uz pomoć ljudi, kazao je na današnji dan sveti Papa Ivan Pavao II.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er