CRKVAVIJESTI

Papa Franjo po prvi puta imenovao ženu za…

Sestra Nathalie Becquart će, zajedno s ocem Luisom Marinom de San Martin, zamijeniti biskupa Fabija Fabenea koji je u siječnju imenovan tajnikom Kongregacije za kauze svetaca

Papa Franjo je imenovao španjolskog svećenika i francusku redovnicu podtajnike Biskupske sinode. Imenovanje sestre Natalie je posebno zanimljivo jer je to prvi puta da je žena imenovana na to važno mjesto, piše CNA.

Otac Luis Marin de San Martin i sestra Nathalie Becquart zamijenit će biskupa Fabija Fabenea koji je u siječnju imenovan tajnikom Kongregacije za kauze svetaca. Otac Marin i sestra Becquart će surađivati s glavnim tajnikom biskupom Mariom Grechom koji je u razgovoru za Vatican News izjavio kako će sestra Nathalie glasovati na budućim sinodama, i to zajedno s ostalim članovima koji imaju pravo glasa, a to su biskupi, svećenici i neki redovnici.

Naime, tijekom sinode mladih 2018. godine pojavili su se upiti zbog čega redovnice ne mogu glasati o završnom dokumentu sinode. Kardinal Grech je primijetio da su „tijekom posljednjih sinoda brojni sinodalni oci isticali potrebu da cijela Crkva razmišlja o mjestu i ulozi žena u Crkvi“.

Vezani članci

„Čak je i papa Franjo nekoliko puta naglasio važnost da žene budu više uključene u procese razlučivanja i donošenja odluka u Crkvi“, dodaje kardinal Grech.

„Već se na posljednjim sinodama povećao broj žena koje su na njima sudjelovale kao stručnjakinje ili revizorice. Imenovanjem sestre Nathalie Becquart i mogućnošću sudjelovanja s pravom glasa, otvorena su vrata. Vidjet ćemo koji bi se drugi koraci mogli poduzeti u budućnosti“, završava kardinal Grech.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er