DEVETNICEVJERA I DUHOVNOST

Ovo su tri najsnažnije devetnice u Katoličkoj Crkvi

Još od samih začetaka Katoličke Crkve vjernici diljem svijeta mole devetnice različitim pobožnostima i svecima te blaženicima. U zadnjim desetljećima devetnice su postale jedno od omiljenih načina molitve među vjernicima, a pogotovo kod mladih. Devetnica se sastoji od 9 dana točno određenih razmatranja i molitvi koje molitelj moli.

Svrha svake devetnice osim održavanja molitvenog života je izmoliti milost od Boga. Iako je svaka devetnica na svoj način posebna i svaka nosi svoju težinu, tri devetnice se posebno mogu istaknuti u Katoličkoj Crkvi.

1. Devetnica Duhu Svetom – jedna je od tri najsnažnije devetnice upravo zato jer je to prva i najstarija devetnica u Katoličkoj Crkvi. Nakon Isusove smrti pa sve do silaska sile odozgor (Duha Svetoga) apostoli su u molitvi proveli točno 9 dana. Zbog tog događaja danas i postoje devetnice. Uz navedene činjenice, devetnica Duhu Svetomu izravna je molitva trećoj božanskoj osobi – Duhu Svetomu.

2. Devetnica Božjem Milosrđu – smatra se jednom od glavnih devetnica i najsnažnijih jer ju je sastavio sam Isus u viđenjima koje je imala sv. Faustina Kowalska. Isus je obećao mnoge milosti tijekom života, ali i na dan smrti osobama koje mole tu devetnicu. Jedna je od omiljenih devetnica kod vjernika diljem svijeta i vrlo je jednostavna za moliti. Sastoji se od razmatranja, molitvi, litanija te Krunice Božjeg Milosrđa koju je isto sastavio sam Isus.

3. Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove – devetnica je za koju je papa Franjo rekao da je jedna od najljepših molitvi u Katoličkoj Crkvi. Mnogi vjernici svjedoče o snazi ove devetnice, mnoga čuda po ovoj devetnici su dokazana pa iz baš tih razloga je postala tako česta i omiljena među vjernicima.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er