VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Ovo je prekrasna priča o češlju sv. Padre Pija

Vrlo posebna priča je ona koja se vrti oko predmeta koji se smatra relikvijom jer su ga dodirivale i koristile ruke velikog sveca. Riječ je o češlju koji je Padre Pio tada darovao obitelji podrijetlom iz Avellina.

Kad razmišljamo o relikvijama svetaca, uvijek nam je usredotočen dio neke odjeće ili čak dio njihova tijela. Ali nikada ne razmišljamo o predmetu koji su svakodnevno koristili. Ova relikvija Padre Pija, s druge strane, razlikuje se od uobičajene. Vrlo posebna priča koja se vrti oko predmeta koji se smatra svetim jer su ga dodirnule i koristile ruke sveca. Riječ je o češlju Padre Pija, koji je danas darovan crkvi u gradu u pokrajini Avellino.

Priča koja se vrti oko ovog predmeta, koji je uobičajen za mnoge, ali ne i za one koji su ga dobili na dar, počinje davno. Sveti fratar iz Pietrelcine dao ga je Giovanniju Collettiju, koji je bio njegov osobni odvjetnik. Vrlo dragocjen dar za obitelj Coletti, porijeklom iz Montemiletta, u pokrajini Avellino. I upravo ju je sin odvjetnika Giovannija htio darovati crkvi “Maria Santissima Addolorata in Sant’Anna” u Montemilettu, kao znak božanske prisutnosti Padre Pija u njihovoj sredini.

Ali koja je priča o ovom češlju? Sve se vrti oko Giovannija Collettija, tadašnjeg odvjetnika oca Pija. Vodio je slučajeve koji su se ticali bolnice Santo di Pietrelcina (“Casa Sollievo della Sofferenza”). Giovanni Colletti bio je franjevački trećoredac i duhovni sin Padre Pija i s njim je imao vrlo jaku vezu, toliko da je primio ovaj poseban dar od svetog fratra.

Vezani članci

Giovanni je često odlazio k svetome fratru u njegovu ćeliju, imajući na umu da je to bila svojevrsna povlastica, budući da je Padre Pio jedva ikome dopuštao ulazak u svoje najintimnije okruženje, osim neke od svoje braće i najbližih prijatelja. A danas je Domenico Coletti, 82-godišnjak i Giovannijev sin, želio donirati ovu važnu relikviju crkvi svoje domovine.

Sam Domenico Colletti u intervjuu lokalnoj televiziji objašnjava razloge odluke da ovu relikviju daruje crkvi u Montemilettu: “Želio bih donirati ovu relikviju, jer mi se čini apsurdnim da relikvija poput one Padre Pija (njegov češalj s njegovom kosom) treba ostati samo za obitelj […] Dajući ga, međutim, zajednici, siguran sam da će građani Montemiletta ići u kapelu gdje će relikvija biti [… ] moliti se Padre Piju” – objašnjava. “Relikvija zaslužuje da bude posjećena i moramo se moliti pred tom relikvijom” – zaključuje Domenico Colletti.

photo web source

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er