OBITELJVJERA I DUHOVNOST

OPREZ! “Ja ću odgojiti vašu djecu preko televizije, video igara i interneta”!

OPREZ! Kad dijete krene plakati, treba ga smiriti, najbrže i najlakše je preko crtića. Upali se televizija, mobitel, tablet ili laptop….i, dijete se bavi svojim crtićem, mirno je, a roditelji ili skrbnici, se mogu baviti svojim poslom, dok djecu zabavlja, ni manje ni više, nego „otac laži“, sam Đavao.


   Netko će ove riječi smatrati „pretjeranim, pre-ambicioznim, pre-dramatičnim, pre-smiješnim“. Međutim, da li je to baš tako? Prije nego što navedem izjave, samog Sotone, za vrijeme egzorcizama, želio bih da razmotrimo ove „bezazlene“ medije i njihove sadržaje. (“Oprez”)

   Krenimo sa jednostavnim, koliko puta na filmovima i serijama čujemo riječ „k vragu“?! Sve je to „bezazleno“, tko na to gleda?! Da, gleda i vreba. Mons. Milivoj Bolobanić, fra Ivo Pavić. Vlč. Zlatko Sudac često opominju na te riječi, jer oni navode jednoglasno: „Đavao sluša i vreba priliku kad će i kako ući u vaše živote!“ Takve izjave preuzimamo nesvjesno i, time dodajemo opasnu „poštapalicu“ u naš svakidašnji vokabular. (“Oprez“)

   Koliko nasilja i seksualnog sadržaja ulazi u nas kroz medije?! Naučili smo rješavati probleme nasiljem jer smo zaboravili razgovarati. Tako su nas dresirali „super junaci“ i, time nam dali do znanja da je razgovor za „mekušce i slabiće“. O seksu da i ne govorimo. Zaslijepljeni smo seksualnim sadržajima koji reklamiraju SVE. Sve svijetli od seksa, sve blista od požude i sve nas to…privlači i doziva da „okusimo zabranjeno voće“. Zvuči li vam poznato? Možda ste čuli za sličnu priču iz Svetog Pisma?! (“Oprez“)

A sad, uz nasilje i seks, ubacite nasilne video igrice, nezdravu prehranu i lijenost. „Đavao može ići na godišnji odmor“ – rekao mi je jednom don Filip. Video igrice uistinu, bez pogovorno, bez kompromisno, razaraju djecu i mlade, sve češće i odrasle. Međutim, ako vi, dijete, prepustite video igricama, to dijete će odgajati virtualni svijet. Taj svijet nije stvaran, taj svijet je stvoren da čovjeka uvuče u svoje banalne i nebitne svjetove i zarobi ga. Dijete možda i sjedi u svojoj kući, među svojom obitelji, ali, to dijete nije prisutno u svom domu. Misli tog djeteta su u video igrici, s njim manipulira video igrica i doslovno mu ne da živjeti stvarni život. (“Oprez“)

   Danas, svjedoci smo brojnih rastava brakova. Roditelji su razdvojeni. Djeca su prepuštena sama sebi, odnosno, prepuštena su medijskom odgoju. Prikazat ćemo u videima, u članku, kako i na koji način reagiraju djeca koja su teško, teško ovisna o virtualnom svijetu. Vidjet će te strašnu agresiju i nasilje koje ispoljavaju ta djeca. Dok Sotona i demoni stoje sa strane i smješkaju se.

   Sotona je za vrijeme obreda egzorcizama, kroz teško opsjednute ljude, zlokobno se smijao i hvalio „kako on stoji iza medija, iza svih ekrana i u, najudarnijim terminima prikazuje ono što on želi i ono što će nanijeti brojne štete obitelji.“ Pali anđeo se otvoreno hvali; „JA odgajam vašu djecu preko televizije, video igrica i interneta!“ Navodi da je upravo „on taj koji je izmislio televiziju i, da mu je to jedno od najdražih sredstava za uništenje čovjeka!“ (“Oprez“)

   Potičem vas, draga braćo i sestre u Kristu, provodite svoje vrijeme u čitanju knjiga, razmatrajući Sveto Pismo, čitajući knjige o svecima. Dragi roditelji i skrbnici, provodite vrijeme sa svojom djecom u igri, učeći kroz igru, odgajajući svoju djecu i pripremajući svoju vlastitu djecu za život. Toliko stvari možete raditi, toliko je mogućnosti. Nikad vam ne može biti dosadno. Igra vani, čitanje, učenje, šetnja, crtanje, vježbanje, razgovor, pomaganje i rad. Toliko toga…ne dozvolite sotoni i demonima da vas zavedu u virtualni svijet. Ne dozvolite im. (“Oprez“)

   Milosrdni Isuse, od srca ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu Franju.

Draga braćo i sestre u Kristu potičem vas na molitvu za nova zvanja.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er