CRKVASVIJET

Oltar vandaliziran, sveto posuđe ukradeno iz bazilike Srca Isusova

U noći s 14. na 15. studenog nepoznate osobe uništile su oltar i ukrale sveto posuđe iz bazilike Srca Isusova u nadbiskupiji Rouen u Francuskoj.

Prema pisanju francuskog lista Le Figaro, tužiteljstvo je potvrdilo da je bazilika Sacré-Coeur vandalizirana te da su neidentificirane osobe razbile i kip, iako Presveti sakrament nije ukraden. Vlasti još nisu identificirale vandale, ali je lokalna policija već pokrenula istragu kako bi ih pronašla. U videu objavljenom 15. studenog, otac Geoffroy de la Tousche, svećenik župe u središtu Rouena, objasnio je da je stanje bazilike “potpuno užasno: kip je razbijen, sveto posuđe je ukradeno, svetište je uništeno, piše CNA

“Slučajno, milošću ili providnošću, Presveti Sakrament nije ukraden, nego je sve ostalo u užasnom, dramatičnom stanju”, dodao je. Nedavno izvješće Opservatorija za netoleranciju i diskriminaciju protiv kršćana u Europi (OIDAC) pokazuje da je Francuska na trećem mjestu po broju zločina iz mržnje protiv kršćana u 2022., sa 106 od ukupno 748.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er