SVIJET

Čuveni kip Krista Otkupitelja u Brazilu poslužio kao reklamni pano

Čuveni kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru u Brazilu, koji je obično osvijetljen za podršku ciljevima socijalne pomoći, ovaj je tjedan prikazao neke neobične poruke uz pomoć projektora.

Razlog je zbunio mnoge korisnike interneta. Dobrotvorni rad, reklamni trik ili nedostatak poštovanja? Nadbiskupijsko svetište Krista Otkupitelja izvijestilo je da je njegov rektor, svećenik Omar Raposo, prihvatio zahtjev “Swifties” (sljedbenika pjevačice Taylor Swift). Swift će nastupiti na stadionu Nilton Santos u sklopu turneje “The Eras Tour”. “Kao odgovor na mobilizaciju obožavatelja pjevačice Taylor Swift na društvenim mrežama, rektor svetišta Krista Otkupitelja, otac Omar, prihvatio je zahtjev ‘Swifties’ i predložio izazov: prikupiti više od 20.000 panettonea i bočica mineralne vode prije 21:00 sati 16. studenog, kako bismo pomogli ljudima u situacijama ugroženosti i socijalne isključenosti.”

“Inicijativa Svetišta Krista Otkupitelja ima za cilj podići svijest i mobilizirati društvo protiv siromaštva i socijalne isključenosti, u spomen na Svjetski dan siromašnih, koji je ustanovio papa Franjo, a koji će se slaviti 19. studenog.” Utočište je dodalo da izazov nastoji pomoći više od 120 socijalnih ustanova i tisućama beskućnika. Odgovorni za svetište ponudili su fanovima da će se, ako cilj bude ispunjen, “napraviti mapirana projekcija na spomeniku Kristu Otkupitelju, udovoljavajući zahtjevu fanova, uz poruku dobrodošlice Tayloru”.

Nakon što su obožavatelji odgovorili na izazov, 16. studenog Krist Otkupitelj osvijetljen je projekcijom majice koja je korištena u spotu za pjesmu “You Belong With Me”, s natpisom “Welcome to Brazil”, uz ime brazilskih država.

Vezani članci

Poruka Taylor Swift na kipu Krista Otkupitelja izaziva kontroverze Iako su brojni pratitelji pjevačice proslavili tu gestu, bilo je i kritika. Izvršni direktor Word on Fire, otac Steve Grunow izrazio je nezadovoljstvo onim što je nazvao korištenjem “Krista kao reklamnog panoa”. “Krist kao reklamni pano – ili projiciranje na ‘Ikonu nevidljivog Boga’ idola površnosti, i na taj način demonstrirajući bankrot kulture koja slama dušu i koja ispraznu komercijalizaciju uzdiže do krajnje brige.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er