VJERA I DUHOVNOST

Marin Miletić: ‘Ne poznajem jače duhovno oružje od krunice’

U emisiji ‘Izdvojeno’ gostovao je teolog i saborski zastupnik Marin Miletić. Govorio je o svom odnosu s Bogom te o važnosti moljenja krunice.

– Najbolje da govorimo o onome što ona meni znači. Da nisam otkrio dubinu molitve krunice, vjerojatno bi me negdje ‘skupljali s lopatom’. Bit ću posve iskren. Donekle sam shvatio molitvu krunice kroz patnju koju smo mi doma prolazili s bolesti supruge Danijele. Ja sam molitvu krunice molio i prije. Nekad mi je bila najdraža krunica Božjeg milosrđa, između ostalog jer je kratka. Jednostavna je jer nema otajstava, pa nisu potrebni ‘šalabahteri’. Znao sam izmoliti i druge krunice, međutim nisam to shvaćao na pravi način, iako sam vjeroučitelj – kazao je Miletić.

U nastavku emisije kazao je kako unatoč svemu nije uspio ući u njezine dubine, te je dodao da sada, promatrajući sebe s neke udaljenosti, uočava da smo mi ljudi stalno u nekom procesu

– Kad gledam na svoj život, vidim kako je Gospodin sa mnom radio u određenim fazama moga života. Vjerojatno sam morao sazrijevati. Da bih mogao osjetiti koje je bogatstvo i koja je moć krunice, vjerojatno sam se trebao smiriti i tada ponirati u njezine dubine. Trebao sam otvoriti oči u punini da bih mogao shvatiti što je ta molitva – kazao je.

Prisjetio se kako je jednom prilikom, dok je bio na hodočašću i kad je odlučio da ulazi u politiku, pokrenuo Facebook grupu. Dodao je kako je nakon toga saznao da njegova supruga ima velikih problema s tumorom. Tu je grupu nakon toga preimenovao u ‘Molitva s Marinom’.

– Već 19 mjeseci bez prestanka molimo, u grupi sada ima 24 000 članova, među kojima su i svećenici i časne sestre. Ali i mimo te grupe počeo sam moliti krunicu. Tada sam otkrio Pompejsku krunicu koja traje 54 dana. Jako mi je puno pomogla ta molitva. Pomogla mi je u duhovnom sazrijevanju. Kad sam postao vjeroučitelj, s 24 godine, mislio sam da je moljenje krunice za slabiće. Bio sam u krivu, ali očito čovjek treba sazrijeti. Ne poznajem jače duhovno oružje – posvjedočio je Marin Miletić u emisiji ‘Izdvojeno’.

Dodao je kako smatra da svatko od nas ima svoj put te da njegov put nije isti kao kod drugih ljudi, njegovih prijatelja, kolega i poznanika. Naglasio je da je kao osoba ekstrovert te da je oduvijek prisutan na društvenim mrežama.

– Dijelim one stvari koje su meni važne, a to su ljubav prema domovini, Gospodinu, Crkvi, sportu, putovanjima, to sam jednostavno ja i moj život, i taj svoj život svjedočio sam na društvenim mrežama. I sada kada mi je supruga preminula. Znao sam da će to kod određenog dijela javnosti uzrokovati nezadovoljstvo, ali tomu nisam iskazivao interes. Ja sam imao ogromni poticaj koji mi je teško objasniti riječima, ali osjetio sam da trebam svjedočiti.  

Pri kraju emisije kazao je da planira napisati knjigu te da mu se javilo između 200 i 300 muškaraca koji su, potaknuti njegovim primjerom, počeli moliti krunicu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
laudato.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button