MolitveVjera i duhovnost

Molitva sv. Rafaelu arkanđelu za sve tjeskobne i depresivne

O arkanđelu Rafaelu se govori u Knjizi o Tobiji, gdje ga se prikazuje kao ozdravitelja duše, tijela i duha. Prvi dio te biblijske knjige govori o životu Tobita, židovskog pravednika koji je pokapao mrtve čak i kad je to zabranio asirski okupator. Tobit je postao slijep kad mu je ptičji izmet upao u oko.

Ta sljepoća je potrajala nekoliko godina, što je Tobita duboko rastužilo te je poželio umrijeti. U isto vrijeme ženu imenom Sara mučili su demoni. Udavala se je sedam puta, ali svaki put bi demon ubio mladoženju prve bračne noći, prije nego što je brak konzumiran. Ona je također bila depresivna i priželjkivala smrt. Sv. Rafaelu poslan je oboma na spas.

SVETI RAFAELE ARKANĐELE,  Sveto Pismo predstavlja Te kao tajanstvenog pratioca i prijatelja mladog Tobije, koji je pod Tvojim skrbništvom susreo i uzljubio Saru, svoju ženu. Svjetlost Tvoje svetosti i nebeske sile spriječila je zloduha da im oduzme život i sreću.

Velik je Tvoj zagovor pred Licem Gospodnjim! Velika je Tvoja blagost i briga za sve one koji ljube život, traže zdravlje za sebe i bližnje, te hoće sveti bračni savez u blagoslovu Crkve i u sakramentu ljubavi. Molimo za Božje vodstvo, uvijek i u svemu! Molimo za Tvoju pomoć! Molimo da mačem Božjeg milosrđe uništiš oholost i bijedu duha bogopsovke i hule u našem narodu. Suprotstavi se mučitelju-duhu ovisnosti o kocki, drogi, alkoholu, bludnosti, nasilju, vulgarnosti, proklinjanju i svađi te svakoj drugoj paklenoj sili koja želi zavladati i razoriti brakove i obitelji, bića malenih i slabih, Bogu posvećenih vjernika. Izliječi, iscijeli, pridigni, zaštiti, dovedi do obraćenja i pobjede nad zlom! UČINI BEDEM oko molitelja i onih koje molimo; da svi mi, uronjeni u Krv Jaganjčevu, budimo nevidljivi zloduhu koji kruži oko nas „kao ričući lav tražeći koga da proždre“! Amen! Očenaš, 3 Zdravo Marije, Slava Ocu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Back to top button