MOLITVE

Molitva Blaženoj Djevici Mariji utorkom – Budi nam zaštitnica

Molitva Blaženoj Djevici Mariji utorkom – Budi nam zaštitnica

Molitva Djevici Mariji:

O Marijo, vidim milosti koje si mi isprosila, i nezahvalnost s kojom sam ih živio. Nezahvalan, nisam više dostojan darova, ali neću zbog toga izgubiti povjerenje u tvoje milosrđe koje je veće od moje nezahvalnosti. Moja velika odvjetnice, budi mi milosrdna. Ti si djeliteljica svih milosti koje Bog daruje nama bijednicima, i zbog toga te je Bog učinio moćnom i milostivom, da nam priskačeš u pomoć u našim bijedama. Ti si odvjetnica najbjednijih i najnapuštenijih grešnika koji se tebi utječu, štiti i mene koji se tebi preporučujem.

Nemoj mi kazati da je u mom slučaju teško zadobiti pobjedu, jer i u najtežim borbama kad ti braniš nekoga pobjeda je uvijek sigurna. U tvoje ruke polažem svoje vječno spasenje, predajem ti svoju dušu. Ona je bila izgubljena, a ti si je svojim zagovorom spasila. Želim biti upisan među tvoje posebne sluge, ne odbaci me. Ti tražiš bijednike da ih pridigneš, ne zapusti mene siromašnog grešnika koji se tebi utječem. Moli za mene svoga Sina, koji uvijek čini ono što ti od njega tražiš. Uzmi me pod svoju zaštitu, i to će mi biti dosta.

Ako me ti štitiš, ničeg se ne bojim, ni svojih grijeha jer ćeš mi ti isprositi oproštenje i nadoknadu za posljedice grijeha, ni đavli jer si ti moćnija od cijeloga pakla, ni svoga suca Isusa jer na tvoju molitvu On se udobrostivi. Bojim se jedino da se zbog svoje lijenosti propustim utjecati tebi, i tako budem izgubljen. Majko moja, isprosi mi oproštenje svih mojih grijeha, ljubav prema Isusu, svetu ustrajnost, dobru smrt i raj na kraju života, a posebno mi isprosi milost da se uvijek tebi utječem.

Ove milosti su uistinu velike za mene i ja ih ne zaslužujem, ali nisu velike za tebe koja si toliko ljubila Boga i koja si toliko ljubljena od Boga, pa On uslišava sve za što ga ti moliš. Ti samo otvoriš usne, a Bog tvoje molitve ne odbija. Moli Isusa za mene, kaži mu da me ti štitiš i On će mi biti milostiv. Majko moja, uzdam se u tebe, u toj nadi živim i počivam, u njoj želim i umrijeti. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er