VJERA I DUHOVNOST

ČUDO KOJE SE DOGODILO PRIJE 100 GODINA Kako je raspelo zaštitilo sliku Gospe od Guadalupea od bombe

Jedna je osoba 1921. pokušala “dignuti” u zrak sliku Gospe od Guadalupea, ali je u napadu slika čudom ostala netaknuta. Jedna je osoba 1921. pokušala “dignuti” u zrak sliku Gospe od Guadalupea, ali je napadom čudom ostala netaknuta, piše Kosloski s Aleteie.

Čudotvorna slika Gospe od Guadalupea ostala je netaknuta tijekom proteklih 500 godina, čak i kada je bila namjerno napadnuta. Katolička novinska agencija nudi kratak sažetak događaja koji se zbio 14. studenog 1921. sa slikom koja je bila postavljena u bazilici u Meksiku.

“Oko 10 i 30 ujutro eksplodirala je dinamitska bomba skrivena među cvijećem. Oštećenja su bila na stubama oltara, koje su izrađene od mramora, mjedenim svijećnjacima i Svetoj slici našega Raspetoga Gospodina, koja je pala na zemlju i ostala savijena.”

Čudotvorna slika Gospe od Guadalupea ostala je netaknuta tijekom proteklih 500 godina

Savijeno raspelo sada je poznato kao “Santo Cristo del Atentado” ili “Sveti Krist od napada”.

Ipak, staklo koje štiti tilmu Juana Diega bilo je nekim čudom netaknuto.

Ova 100. obljetnica obilježava se posebnom godinom jubileja, navodi Agencija Fides.

Kardinal Carlos Aguiar Retes, nadbiskup Meksika, blagoslovio je i otvorio Sveta vrata bazilike Guadalupe u nedjelju, 14. studenog. … “Otvaranjem Svetih vrata, dakle, počinje izvanredna Jubilarna godina koja će se zatvoriti 20. studenoga 2022., na svetkovinu Krista Kralja svemira.”

gospe

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button