3. DAN UKAZANJABRDO UKAZANJAMEĐUGORJE

Gospa se 3. dan ukazanja predstavila sa: ” Ja sam Blažena Djevica Marija, Kraljica mira.”

Gospa se 3. dan ukazanja predstavila sa: ” Ja sam Blažena Djevica Marija, Kraljica mira.” Ukazanje se nastavilo i treći dan. Trećeg dana vijesti o ukazanjima proširile su se na sva mala sela i krajeve oko Međugorja. Slijedom toga, na Brdu ukazanja se te večeri okupilo nekoliko tisuća ljudi.

Marinko Ivanković, nakon što se već obvezao podržavati, braniti i štititi djecu na sve načine, večeras ih je dočekao na dnu brda, noseći sa sobom bocu blagoslovljene (Svete) vode. Blagoslovljena voda i sol obično su korištene za blagoslove kuća radi zaštite od zla u katoličkim, hrvatskim domovima. Vicka je jednom prepričala dok je bila mala ,kako je njena baka često koristila izraz: „Bježi od straha ko’ đav’o od Svete vode“ . Starije žene iz sela rekle su vidiocima da kad počem ukazanja da “TO” što vide poškrope vodom da vide hoće li ‘pobjeći’.

Danas je Gospa dok je dolazila na drugačiji način je privukla pažnju vidioca. Sjajno svjetlo zatreperilo je tri puta najavljujući Gospin dolazak. Ugledavši svjetlost, vidioci su počeli trčati na brdo, govoreći Marinku točno kuda će ići te je i on krenuo kako bi mogao držati korak s njima. Vidioce je slijedilo mnoštvo djece i odraslih. Vicka je kazala: „Potrčali smo naprijed kao da imamo krila. Kuda smo išli sve je puno trnja i kamenja …Bilo je grozno strmo. Ali letjeli smo poput ptica i mi i ljudi.

Među okupljenim ljudima vladalo je veliko uzbuđenje i strah, kad je svjetlost bljesnula, svi prisutni dobili su milost da vide tu svijetlost. Gospa je vidioce zvala na mjesto koje je oko 300 metara dalje nego gdje se ukazala prvi i drugi put. Mnoštvo je vidjelo kako se šestero djece odjednom zaustavljaju i padaju na koljena sve u isto vrijeme, ispred starog drvenog križa. “, rekao je Marinko.

“Uzeo sam blagoslovljenu vodu iz svoje kuće da poškropim mjesto, kako bih uvjerio šta vidioci bilo ono Gospu ili vraga. Međutim, kad smo se popeli na brdo, kleknuli smo i dao sam Blagoslovljenu vodi Vicki da je poškropi.

“Poškropila sam je”, reče Vicka, “i na sav glas rekla:” Ako si Gospa, ostani s nama, ako nisi idi od nas.” Prišla je sasvim blizu i posula Gospu blagoslovljenom vodom. ” Vicka je tada rekla da se Gospa samo nasmiješila. “Činilo mi se da je ona sretna”, nadodala je.

Djeca su rekla da su molila i pjevala za vrijeme ukazanja. Marinko je rekao Ivanki da pita Gospu zašto je došla.

Gospa je odgovorila:

“Došla sam jer je ovdje puno istinskih vjernika. Želim biti s vama kako bih preobratila i pomirila cijeli svijet …

Iako je Gospa rekla Ivanki da je njezina majka, koja je nedavno umrla, sa Njom na Nebu i da je sretna, Ivanka je i dalje bila neutješna i htela je znati više o svojoj majci. Zatim je Vicka upitala Gospu: „Budući da je Ivankina majka umrla u bolnici, a nitko nije bio s njom, te da bi Ivanka voljela znati je li ostavila poruku svojoj djeci. Gospa joj je odgovorila:

“… slušajte svoju baku i pomažite joj jer je stara.”

Mirjana je također željela znati za svog djeda koji je nedavno umro.

Gospa joj je odgovorila : “Tvoj djed je dobro.”

Vidioci su tražili znak za one koji ne vide Gospu da dokažu da se ukazala Gospa.

Gospa je na to odgovorila : “Blago onima koji nisu vidjeli i koji vjeruju.”

Zatim je Mirjana pitala Gospu:” Tko si ti? “

Gospa je odgovorila : “Ja sam Blažena Djevica Marija.”

Mirjana je upitala Gospu: “Zašto si se baš nama ukazala, nismo ništa bolji od drugih. “

Na to je Gospa odgovorila “Ni ja uvijek ne biram najbolje.”

Zatim su je vidioci pitali :”‘Hoćeš li se vratiti?’

Gospa je rekla: “Da, doći ću na isto mjesto kao i jučer.”

Mariji Pavlović rekli su da upita Gospu: “Postoji li život na drugim planetima?

Gospa je na to odgovorila “To sada nije ono što bi Vi trebali znati.

Među prisutnima bio je i Ivan Ivanković, susjed i rođak od nekoliko vidioca. Prisustvovao je ukazanju i dan prije. Također bio je uz Mariju Pavlović čitavo vrijeme.

Treći dan Ivan Ivanković je došao točno u vrijeme početka ukazanja. Htio se malo primaći da se bolje približi mjestu gdje se ukazala Gospa, no kad je kročio nogom vidioci su u glas povikali: “Ivane , stao si joj na haljinu”. Tad se Ivan ukipio i nije se pomakao do kraja ukazanja. U trenutku kad je Gospa otišla, stvorio se niotkud bjeli golub i odlepršao u zrak. Svi prisutni bili su pod dojmom.

“Ukazanje je završilo oko 19.00 sati. Mirjana i Ivanka su se osjećale loše pa im je Marinko Ivanković prokrčio put da idu svojim kućama. Ja sam uzeo Mariju za ruku i poveo je doma.”, kazao je Ivan i nastavio; “Na pola puta Marija mi se odjednom otrznula i pala na koljena. Gospa joj je ponovno ukazala.

Marija je vidjela Gospu iza nje krvavi Križ. A zatim je Gospa ostavila svoju apsolutno prvu poruku: “Mir,mi,mir. Mir među čovjekom, mir među ljudima, mir između čovjeka i Boga i mir u svijetu”.

Vicka je ispričala ovako: „Marija, je prilično brzo išla. Bila je malo ispred nas. I odjednom, Marija se istrznula Ivanu iz ruke i kao da je bačena kleknula je na koljena na stranu. Tu se ukazla Gospa s velikim krvavim križem, samo Mariji. Marija je rekla da je Gospa bila jako tužna i da joj je svo vrijeme kroz suze govorila. Marija je bila van sebe. Nije mogla stati na noge … U tom smo trenutku i mi također stigli. Vidjeli smo je i pomagali joj dok nije došla k sebi, te smo polako smo uspjeli doći kući.

“Bilo je to neopisivo iskustvo”, rekla je Marija. „Ugledala sam Gospu kako plače, a Gospin pogled me natjerao da se potpuno predam njenom zahtjevu. Došla je nadahnuti sve nas da u svom srcu tražimo mir, mir unutar naših obitelji i mir u svijetu.

gospa

Treći dan ukazanja bio je dan koji će obilježiti buduća ukazanja. Od ovog trenutka, prije Gospinog dolaska tri puta će svijetlost zabljesniti. Gospa se treći dan predstavila sa: ” Ja sam Blažena Djevica Marija, Kraljica mira.” Otkrila je i poslala jasnu poruku i poziv da vlada mir u čitavome svijetu.

Mnoštvo ljudi tu večer ostala do u jutro ispred kuća vidioca da bi saznali sve detalje vezane za ukazanje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er