DEVETNICEMEĐUGORJEMOLITVE

6. dan devetnice Kraljici Mira- Molimo za sve hodočasnike koji će doći u Međugorje

6. dan devetnice Kraljici Mira- Molimo za sve hodočasnike koji će doći u Međugorje! Svakom je danu namijenjena određena nakana, za koju se moli meditirajući navedene tekstove kroz slavna otajstva krunice. Tekstovi (prvi je izvadak iz Evanđelja, drugi je jedna Gospina poruka od jedne prošle obljetnice, treći je odlomak iz Katekizma Katoličke Crkve) ne odgovaraju pojedinačnim otajstvima, nego su izabrani tako da osvijetle zadanu nakanu sa evanđeoske, Gospine i crkvene strane.

Svojim bi sadržajem trebali biti pomoć onome koji će kratkim molitvenim razmatranjem uvoditi u otajstva krunice. Odlomci iz Katekizma o molitvi posebno nam pokazuju bogatstvo, dubinu i neiscrpnost iskustva kršćanske molitve, na koje nas Gospa i ovdje u Međugorju zapravo samo podsjeća. Završna molitva objedinjuje u sebi sve molitve na nakanu dana.

6. dan devetnice Kraljici Mira

MOLITVA KRALJICI MIRA

Majko Božja i majko naša Marijo, Kraljice Mira!
Došla si k nama da nas vodiš Bogu.
Isprosi nam od njega milost
da mu poput Tebe i mi mognemo ne samo reći:
«Neka mi bude po riječi Tvojoj!»,
nego to i ostvariti.
U Tvoje ruke stavljamo svoje ruke
Da nas kroz ove nevolje i poteškoće
dovedeš k Njemu.
Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

VJEROVANJE, 7 OČENAŠA, 7 ZDRAVOMARIJA, 7 SLAVA OCU

O dođi Stvorče, Duše Svet,
pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti
u grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj,
blagodat Boga Svevišnjeg,
studenac živi, ljubav, plam
i pomazanje duhovno.

Darova sedam razdaješ,
ti prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan,
ti puniš usta besjedom.

Zapali svjetlo u srcu,
zadahni dušu ljubavlju,
u nemoćima tjelesnim
potkrepljuj nas bez prestanka.

Dušmana od nas otjeraj
i postojani mir nam daj,
ispred nas idi, vodi nas
da svakog zla se klonimo.

Daj Oca da upoznamo
i Krista, Sina njegova.
I u te Duha njihova
da vjerujemo sveudilj.

Sva slava Ocu vječnomu
i uskrslomu Sinu mu
sa Tješiteljem presvetim
nek bude sad i uvijeke. Amen.

S.  Pošalji Duha svoga i postat  će.
O.  I obnovit ćeš lice zemlje.
Pomolimo se: Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što je pravo mislimo i njegovoj se utjesi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


3. Slavna otajstva krunice

Odlomci za razmišljanje

U ono vrijeme reče Isus: «Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.» (Mt 11, 25-30)

“Draga djeco! I danas se radujem vašoj nazočnosti ovdje. Ja vas blagoslivljam svojim majčinskim blagoslovom i zagovaram svakoga od vas pred Bogom. Pozivam vas iznova da proživljavate moje poruke i da ih stavite u život, u djelo. Ja sam s vama i sve vas blagoslivljam iz dana u dan. Draga djeco, ovo su posebna vremena i zato sam s vama da vas ljubim i štitim, da zaštitim vaša srca od sotone i da vas sve više približim k Srcu svoga Sina Isusa. Hvala vam što ste se odazvali mome majčinskom pozivu!” (Poruka, 25. lipnja 1993.)

U Novom savezu, molitva je živ odnos djece Božje sa svojim neizmjerno dobrim Ocem, s njegovim Sinom Isusom Kristom i s Duhom Svetim. Milost Kraljevstva je “jedinstvo cijeloga Presvetoga Trojstva s cijelim duhom”. Molitveni život jest u tome da budemo obično u prisutnosti triput svetoga Boga i u zajedništvu s Njim. To zajedništvo života uvijek je moguće jer smo po krštenju postali jedno biće s Kristom. Molitva je kršćanska ukoliko tvori zajedništvo s Kristom te se širi u Crkvi koja je njegovo Tijelo. Razmjeri su joj širina Kristove ljubavi. (2565)

4. Litanije Gospine

Završna molitva: Nismo mi izabrali tebe, nego si ti, Gospodine, izabrao nas. Samo ti poznaješ sve one malene kojima će biti dana milost objave tvoje ljubavi preko tvoje Majke, ovdje u Međugorju. Molimo te za sve hodočasnike koji će ovamo doći, da zaštitiš njihova srca od svakog napadaja sotone i da ih učiniš otvorenima za sve poticaje tvog i Marijinog Srca. Amen.

devetnice

www.medjugorje-news.com

Izvor
medjugorje.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er