VJERA I DUHOVNOST

Evo kako zvuči Sotonin glas, prema svetom Ignaciju Lojolskom

Evo kako zvuči Sotonin glas, prema svetom Ignaciju Lojolskom… Vrlo je osebujan i lako se prepoznaje. U svom učenju o razlikovanju duhova, sveti Ignacije Lojolski postavlja posebna pravila kako prepoznati glas koji govori u vašoj duši. Sv. Ignacije posebno objašnjava kako prepoznati braća li vam se Sotona.

On napominje: „ako se u toku misli koje donosi završi nečim lošim, sklonom smetnji, ili manje dobrim od onoga što je duša prethodno namjeravala učiniti, ili ako je oslabi ili uznemiri ili uznemiri dušu, oduzimajući joj mir, spokoj i tišinu, koje je imala prije, jasan je znak da proizlazi od zlog duha, neprijatelja naše dobiti i vječnog spasa.” Iako je u većini slučajeva to istina, postoji i dodatna dimenzija razlučivanja u odnosu na stanje duše osobe piše Aleteia

Ako se duša kreće od “dobrog ka boljem”, dobri anđeo dodiruje “slatko”, a loš anđeo dodiruje, “oštro, s bukom i uznemirenošću”. Ako se duša kreće od “lošeg ka gorem” onda je suprotno istina i dobar duh može djelovati oštroumno i pokušati nas vratiti u pravom smjeru, dok će nas loš anđeo pokušati namamiti u još gori grijeh, “slatko .” Stoga je važno razumjeti stanje vlastite duše prije nego što odredimo čiji nam glas govori.

Zapažanje sv Ignacija proizašlo je iz godina razlučivanja u njegovu vlastitom životu i našlo je potvrdu u drugim izvorima. Na primjer, svećenik iz 16. stoljeća po imenu Dom Lorenzo Scupoli napisao je: “Đavao čini sve kako bi protjerao mir iz nečijeg srca, jer zna da Bog prebiva u miru i da u miru postiže velike stvari.” Sljedeći put kada čujete glas u svom srcu koji utječe na vaše osjećaje i emocije, odmaknite se i upotrijebite vodič sv. Ignacija za razlučivanje. Možda vas samo đavao pokušava otrgnuti od Boga, vodeći vas u dubine očaja.

glas

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er