MEĐUGORJE

Dobre vijesti. Veći broj hodočasnika iz Ukrajne će hodočastiti u Međugorje za vrijeme katoličkog Božića

Dobre vijesti. Veći broj hodočasnika iz Ukrajine će hodočastiti u Međugorje za vrijeme katoličkog Božića, koji već par godina dolaze u povećem broju za vrijeme Božića. Već par godina hodočasnici iz Ukrajine dolaze u Međugorje, ali najveći broj njih upravo dolazi hodočastiti oko proslave katoličkog Božića, pa tako i ove godine s obzirom na situaciju u čitavom svijetu, hodočasnici iz Ukrajine su odlučili hodočastiti našoj Kraljici mira.

Po najavama iz crkvenih krugova kome se i najavljuju hodočasnici pa i od vlasnika smještaja koji primaju Ukrajinske hodočasnike potvrđeno nam je da će hodočastiti u malo većem broju nego inače. Uz hodočasnike iz Ukrajine ove godine smo mogli najviše vidjeti i Poljake, kao i nešto hodočasnika Španjolaca i Francuza. Prošlih 10tak dana u Mostar je stigao charter let s grupom iz Španjolske. Kako smo i prije tvrdili bez obzira na situaciju hodočasnika je uvijek bilo, kako stvar stoje i biti će. Cjepivo je na pragu, dosta je ljudi već steklo imunitet, a što je najbitnije ti isti hodočasnici su gladni Međugorja. Mnogi od njih bez obzira na situaciju i financije kao i prepreke da ne putuju stigli su ove godine u Međugorje.

Kao krucijalni problem za godinu 2020 će se pamtiti što mnoge osiguravajuće kuće koje osiguravaju putovanja nisu htjeli osiguravati putovanje, pa mnogi od njih su odustali hodočastiti, ali čast iznimkama mnogi od njih u svojem naumu su hodočastili Međugorje bez obzira na sve prepreke koje su stavljene pred njih. Također odluka Vlade FBIH da se omogućuje ulazak na prostore FBiH uz predočenje negativnog PCR testa je upravo ljetos s granica vratilo mnoge hodočasnike koji su svoj odmor uživali na Jadranu te mislili iskorstiti situaciju blizine te posjetiti Međugorje. Nadamo se da će ove godine biti u Vladi FBiH mrvicu pametniji.

Što reći, svim hodočasnicima želimo sretan put ka Međugorju i da ih naša Gospa prati na ovom i svim životnim putevima, te da ih čuva od svakog zla!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er