MEĐUGORJE

Deset ohrabrujućih poruka sa ovogodišnjeg Mladifesta u Međugorju

Mnogi sudionici ovogodišnjeg Mladifesta u Međugorju iskoristili su svoj dolazak, govor, homiliju, katehezu ili svjedočanstvo kako bi još u ovim izazovnim vremenima dodatno ohrabrili mlade ljude na njihovom putu koji za mnoge još uvijek put traženja.

Većina je kroz svoje obraćanje ohrabrila mlade i poručila da se ne boje te da izaberu Isusa, a Radio Mir Međugorje donosi deset citata.

”Budite oduševljeni misionari nove evangelizacije! Donosite onima koji pate, onima koji su u traženju-radost koju Isus želi darovati. Donesite je u vaše obitelji, u vaše škole i sveučilišta, na vaša radna mjesta i vašim prijateljima, ondje gdje živite. Ako pustite da milost Božja djeluje u vama, ako budete velikodušni i ustrajni u vašem svakodnevnom radu, stvorit ćete od ovoga svijeta bolje mjesto za sve.”

papa Franjo


”…Isus s vama želi graditi budućnost Crkve i cijelog čovječanstva. Bog vas je prvi htio i ljubio. On vas je pozvao u život i vi ste »djelo ruku njegovih« (Ps 19,1). Upravo zato, nikad nemojte podleći iskušenju zbunjenosti, cinizma, niti bilo kakvom obliku bijega od svijeta koji vodi do samouništenja vlastite osobnosti. Božji san o vama i o vašem životu uvijek će imati sretan svršetak, kao što se sutrašnje cvijeće rađa iz današnjeg sjemena.”

nadbiskup Francis Assisi Chullikatt,
apostolski nuncij u BiH


”I ti trebaš uči, takav kakav jesi, u svijet kakav je, sa svom svojom snagom, sa cijelim svojim intelektom, sa cijelom svojom voljom da bi otkrio značenje Božjega plana za svoj život. Bog je kreativan, dinamičan, aktivan. I ti tako postaješ u svijetu jedna kreativna osoba, dinamična i aktivna, i nikad nećeš živjeti u osrednjosti, ali ćeš uvijek biti kreativan i kreativan u današnjem svijetu.”

nadbiskup Aldo Cavalli,
apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje


”Ne znam jeste li vi izabrali ono najbolje dolaskom u Međugorje. Ali, ako ste došavši ovdje htjeli sjesti do Isusovih nogu, ako ste mu dopustili da vas njegov Duh promjeni, da radikalno promjeni vaš život, onda sam uvjeren da ste izabrali „bolji“ dio koji vam nitko ne može oduzeti. U tome smo slični i jednoj drugoj Mariji, Isusovoj majci i Majci Crkve, koja je uvijek birala Isusovu prisutnost, pa čak i pod križem.

Stoga, živite bez straha, živite radosno sa sviješću da vas Isus prati svojim Duhom i svjedočite da je lijepo živjeti s Isusom i živjeti za Isusa.”

mons. Petar Palić,
biskup mostarsko-duvanjski


”Kad krenete doma ovih dana vratit ćete se u kaos ovoga svijeta. Ne vole vas zato što ste katolici, ili što ste kršćani, ne vole vas zato što ste za obitelj ili za brak, za vrijednosti koje ostaju i vrijede, ne vole vas zbog milijun stvari, ali budite zato zahvalni. Kad vas zgaze dignite se, kad vas napadnu kažite: ‘Kriste ja bih opet s tobom’. Izbor je jasan. Ako izaberemo Njega, izabrat ćemo ono što uvijek ostaje, u ovom svijetu i onom. Izabrat ćemo jedino što ima smisao. Izabrat ćemo ono što jedino ljudskom srcu daje sreću bez prestanka, izabrat ćemo ono što je jedina Njegova zapovijed, izabrat ćemo Ljubav. Protiv nje nitko vam ništa ne može. Izaberite Njega!”

fra Jozo Grbeš,
provincijal Hercegovačke franjevačke provincije


”Pretpostavljam da ste svi vi, kao i ja, imali iskustvo takvog prijateljstva kada je netko za vas rekao – ti si mi kao rođeni brat, sestra. Tada se osjetiš da vrijediš, ponosan si jer si u taj odnos ulagao, jer si se trudio, jer si bio tu kada je bilo potrebno. I postigao si snagu u odnosu koji postaje poput onog obiteljskog – iskren, trajan i slobodan. To je odnos kakav Isus želi imati s nama – iskren, trajan i slobodan.”

s. Matija Pačar,
školska sestra franjevka Krista Kralja Provincije Svete obitelji u Hercegovini


”U užurbanosti se često dogodi da zaboravimo na Boga, onda se osjećamo nesigurnim i pitamo se gdje smo pogriješili. I tada trebamo napraviti ono što je napravila Marija. U evanđelju piše da je Marija stala i vratila se nazad u Jeruzalem, vratila se u hram gdje je ostavili Isusa. To znači da se i mi trebamo vratiti molitvi, vratiti u hram i sigurno ćemo pronaći Isusa, a to nam i Gospa govori ovdje u Međugorju.”

fra Jure Barišić,
međugorski župni vikar


”Prepustite se Gospodinu tako što ćete moliti krunicu; slaviti euharistiju; što ćete uzeti Bibliju u ruke i čitati i razmatrati; što ćete dopustiti Bogu da vas vodi, ne nejasnim riječima ljudi, nego svojom jasnom riječju – Isusom Kristom! I nemojte se ničega bojati. Tko živi s Kristom, taj pobjeđuje svako zlo! Živite s Kristom i na kraju svoga života budite pobjednici!”

fra Zvonimir Pavičić,
međugorski župnik


”Vjerujte, nikad ne odustajte! Mladi ljudi, stavite pred sebe jedan cilj i imajte svoj san, za tim snom idite i on će se ostvariti. Da bi se ostvario morate vrijedno raditi, pošteno raditi, morate vjerovati, morate biti ustrajni, morate biti ponizni, morate poštovati sve oko sebe, i On će nas nagraditi za ono što radimo. Svatko od nas ima svoju misiju u životu.”

Zlatko Dalić,
izbornik hrvatske nogometne reprezentacije


”Bog nije dopustio da me slomi tuga iznutra i depresija da me skrši, duh je rastao. Bogu hvala i slava. Zahvalan sam Bogu koji mi na put šalje sve te divne ljude, terapeute, liječnike, prijatelje… Važno je da smo jedni drugima podrška. Kada je teško dovoljna je jedna ruka na rame. Sam čovjek ne može, ne možemo sami opstati zato nam je potrebna pomoć koju Bog svakodnevno šalje.”

Josip Milković, teško ranjeni hrvatski vojnik

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er