VJERA I DUHOVNOST

ČUDO Čovjek izliječen od raka po zagovoru sv. Ivana Pavla II.

Nakon što ga se prvi put dojmio papa Ivan Pavao II. 1980. godine, papi se čovjek obratio zagovorom kad mu je sin umirao od limfoma i njegove su molitve bile uslišane.

Fernando Pedro Nieto Giménez je provincijal španjolske provincije Viteškog reda svetog Ivana Pavla II. Kad je njegov voljeni sin obolio od agresivnog oblika raka, bio je prestravljen. Otišao je u susjednu bolničku kapelu i molio se po zagovoru poljskog pape za čudo. I dogodilo se čudo… Njegova veza s Ivanom Pavlom II. započela je 1980. godine kada je bio mladić. Bio je aktivan u zajednici u župi Srca Isusova u Albaceteu u Španjolskoj. Susret sa Svetim Ocem postao je iskustvo koje je produbilo njegov duhovni život i odnos s Bogom. “Svjedočanstvo njegova života toliko me fasciniralo da kad je župa planirala put u Madrid za Svjetski dan mladih, prvih dana studenog 1982., bez oklijevanja sam pristao suorganizirati hodočašće”, rekao je Giménez.

Godinama kasnije Giménez je zasnovao obitelj i željno iščekivao rođenje sina. Godine 2010. njegov svijet se srušio kao kula od karata. Njegov 20-godišnji sin, po ocu nazvan Fernando, hitno je prevezen u bolnicu. Liječnici su mladiću dijagnosticirali treći stadij limfoma i davali mu male šanse za preživljavanje.

Čuvši dijagnozu, Giménez je bio prestravljen. Otišao je do bolničke kapelice u susjedstvu da zamoli Boga da ga spasi. “U kapelici je ležala samo jedna mala sveta karta — slika Ivana Pavla II. Mnogo sam mu puta zahvaljivao za njegov zagovor u raznim stvarima, pa sam pomislio: ‘Zašto ne bih zamolio Svetog Oca za čudo ozdravljenja za našeg sina?’”, kaže Giménez. Kad je čovjek napustio kapelu, ponio je svetu kartu sa sobom. On i njegova supruga molili su se dan za danom za zdravlje svog djeteta. Međutim, činilo se da se čudo za koje su molili nije dogodilo. Stanje 20-godišnjaka stalno se pogoršavalo. “Liječnik koji je liječio našeg sina zakazao je 16 kemoterapija. Rekao nam je da će usred procesa liječenja napraviti dodatne pretrage kako bi provjerio učinkovitost terapije. Objasnio nam je da će možda morati promijeniti lijekove jer oni koje trenutno koriste možda neće biti učinkoviti,” prisjeća se Giménez.

Prije nego što je njihov sin krenuo na kemoterapiju, Giménez i njegova supruga, zajedno s ostalim obiteljima iz župe, otišli su na hodočašće u Lourdes. Zamolili su Blaženu Djevicu Mariju za milost zdravlja za svoje dijete. Osam mjeseci kasnije, Giménez je primio telefonski poziv u kojem ga je obavijestio da će privatna klinika u Madridu pružiti eksperimentalni tretman za koji bi se 20-godišnjak, nakon niza specijaliziranih testova, mogao kvalificirati. “Ako hoćeš, dođi”, rekli su mu preko telefona. Liječnici su proveli detaljne pretrage. Morali su čekati nekoliko sati na rezultate. U Madridu je Giménez ponovno otišao u bolničku kapelu. “Više se nisam molio za njegovo ozdravljenje, nego da se može pomiriti sa svojim odlaskom”, kaže Giménez. Već mu je ponestajalo nade da bi se tragična situacija mogla promijeniti i da bi njegov sin pobijedio neizlječivu bolest.

Giménez je proveo cijelu noć u molitvi. Ujutro je otišao na sastanak s liječnicima. Od njih je čuo da mu je sin zdrav. Od raka nije bilo ni traga! “Njegovo tijelo je čisto. Kao da raka nikada nije bilo. Ne znamo što se dogodilo, ali sve je nestalo – objasnili su djelatnici bolnice. Fernando nije mogao vjerovati što se dogodilo. “Što misliš? Je li njegov rak u remisiji?” upitao je. S medicinskog gledišta, nije bilo objašnjenja. Giménez nije sumnjao da je ozdravljenje 20-godišnjaka rezultat molitve po zagovoru Ivana Pavla II.

Liječnik nam je dao pismeni izvještaj i krenuli smo kući. Cijeli put autom prošli smo praktički u tišini, plačući i zahvaljujući Bogu. Bio je to veliki utorak 2009. godine. Po dolasku u naš grad otišli smo izravno u župu, te pred Presvetim još jednom zahvalili. Nekoliko dana kasnije imali smo konzultacije na hematološkom odjelu Sveučilišne bolnice u Albaceteu s liječnikom zaduženim za slučaj našeg sina. Nisam mogao vjerovati što sam vidio u izvješću. Rezultat je bio isti kao i prije. Zamoljeni smo da ne prekidamo liječenje i da ga provedemo do kraja. Svaki sam dan molio pred slikom Ivana Pavla II koju sam uzeo iz bolničke kapele.

Giménez je obavijestio biskupa Albacetea o tome što se dogodilo. Potonji je pak madridskom nadbiskupu poslao sve podatke o slučaju. Na nadbiskupov zahtjev imenovana su dva posebna povjerenstva: medicinsko i teološko. Analizirali su medicinsku dokumentaciju. Materijali su proslijeđeni Kongregaciji za kauze svetaca u Vatikanu.

“Veoma smo zahvalni za ovo izvrsno dokumentirano čudo po zagovoru Ivana Pavla II. Sretni smo, ali takvu dokumentaciju dobivamo na tisuće”, odgovorili su iz Svete Stolice. “Iako je bilo liječničke intervencije, uvjereni smo u zagovor Svetog Oca Ivana Pavla II. za ozdravljenje našeg sina”, naglasio je Giménez. Njegov sin danas ima 34 godine. Inženjer je elektrotehnike, a iako svake godine ide na kontrole na hematološkoj klinici, potpuno je zdrav.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er