MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Prepustite se Božjoj providnosti ovom snažnom molitvom

Prepustite se Božjoj providnosti ovom snažnom molitvom! Molitva koju je sastavila sveta Ivana Franciska de Chantal, polaže nevjerojatno povjerenje u Boga.

Sredinom 17. stoljeća sveta Ivana Franciska de Chantal izdržala je mnoge kušnje i patnje uz pomoć svetog Franje Saleškog, svog duhovnika. Pomogao joj je oplakivati gubitak muža, pronaći veći smisao života i razviti duboki molitveni život. Nadahnuta misionarskim žarom svetoga Franje, sveta Ivana Franciska pomogla je utemeljiti novi redovnički red pod nazivom Red pohoda Marijina. Cijeli su svoj život posvetili služenju siromašnima i bolesnima i svakodnevno se prepuštali Božjoj Providnosti.

Sestre su morale biti potpuno oslonjene na Božju volju i imale su radikalno povjerenje u njegovu sposobnost da se pobrine za njihove potrebe.

Evo molitve koju je sastavila svetica a koja nas može potaknuti da činimo isto. Tjera nas da sve stavimo u Božje ruke i dopustimo mu da ima veći utjecaj u našim životima:

O suverena dobroto suverene Providnosti mog Boga! Prepuštam se zauvijek, Tvome naručju. Bio nježan ili strog, od sada me vodi kamo hoćeš; Neću paziti na put kojim hoćeš da prođem, nego držim oči uprte u Tebe, Bože moj, koji me vodiš. Moja duša ne nalazi mira bez ruku i grudi ove nebeske Providnosti, moje prave Majke, moje snage i mog bedema.

Stoga odlučujem uz Tvoju božansku pomoć, o moj Spasitelju, slijediti Tvoje želje i Tvoje odredbe, ne obazirući se ili ispitujući zašto činiš ovo radije nego ono; ali ću Te slijepo slijediti prema Tvojoj božanskoj volji, ne tražeći vlastite sklonosti. Stoga sam odlučan sve prepustiti Tebi, ne sudjelujući u tome osim držeći se u miru u Tvojim rukama, ne želeći ništa osim kako me Ti potičeš da želim, da želim, da želim.

Prinosim Ti ovu želju, Bože moj, moleći Te da je blagosloviš; Poduzimam sve što to uključuje, oslanjajući se na Tvoju dobrotu, velikodušnost i milosrđe, s punim povjerenjem u Tebe, nepovjerenjem u sebe i spoznajom svoje beskrajne bijede i nemoći. Amen!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er