BiHVIJESTI

ČIN SOLIDARNOSTI Jučer se u džamijama u BiH prikupljala pomoć za Hrvatsku: Ne možemo zaboraviti dobročinstvo pruženo tijekom rata

“Naše nade, misli, iskrena sućut koje dijelimo s obiteljima nastradalih i građanima Hrvatske učvršćuju nas u opredjeljenju da budemo ustrajni u dobročinstvu”, rekao je direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smajlović .

U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori jučer je nakon molitve (džuma-namaza) bilo organizirano prikupljanje pomoći za stradale u potresu koji je pogodio Središnju Hrvatsku, prenosi Anadolu Agency (AA).

O ovoj je akciji reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pismom obavijestio i veleposlanika Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Kazao je da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta želi pozvati na brigu, pažnju i suosjećanje da stanu uz svoje susjede iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u vremenima sigurnosti.

Vezani članci

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje prikupljanja pomoći naglasio je potrebu za iskazivanjem moralne i svake druge podrške nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske.

“Svježa su i neizbrisiva sjećanja na organiziranu humanitarnu pomoć i utočište prognanima koju su naši susjedi pružali građanima Bili u danima agresije na našu domovinu. Naše nade, misli, iskrena sućut koje dijelimo s obiteljima nastradalih i građanima Hrvatske učvršćuju nas u opredjeljenju da budemo ustrajni u dobročinstvu”, poručio je Smajlović.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er