CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Časna sestra (mučenica) ubijena u sotonističkom ritualu. Ali njene poslijednje riječi pokazuju snagu ljubavi

Sestru su na prevaru izvukle iz samostana i ubile, no ono što im je rekla za vrijeme tog čina zapanjuje…

Tri tinejdžerice koje su prije 20 godina ubile sestru Mariju Lauru Mainetti potvrdile su da im je ona za vrijeme ubojstva, dok su je nožem ubijale rekla: Opraštam vam.

‘Sestra je zavapila, rekla je nam ne zamjera da nam je oprostilai’, izjavile su Milena De Giambattista, Ambra Gianasso i Veronica Pietrobelli, tri djevojke koje su priznale da su ubile časnu sestru u sklopu sotonističkog rituala.

U svibnju je papa Franjo časnu Mariju Lauru Mainetti proglasio mučenicom, ubijenom iz “mržnje prema vjeri” u Chiavenni u Italiji. Blaženom će biti proglašena 6. lipnja 2021., na 21. obljetnicu ubojstva.

Rođena u gradiću na sjeveru Italije, Mainetti je s 18 godina ušla u Kongregaciju sestara križa. Godine 1984. preselila se u samostan u Chiavenni, gdje je postala nadređena.

Mainetti je bila poznata u malom gradu po svojoj društvenosti i dobrotvornom zalaganju za otuđenu mladež i siromašne ljude. Prema onima koji su je poznavali, Mainetti je imala „bezuvjetnu ljubav prema slabima. Život koji je bio stvarno svjedočanstvo ljubavi prema Kristu. “

“Nikad nikome nije rekla ne: uvijek je otvorila vrata spremna za slušanje”.

Sestra je tu osobinu pokazala i u naizgled uobičajenu večer kad su je tinejdžerke izvukli iz samostana pozivom, tvrdeći joj da je jedna od djevojka trudna zbog silovanja i da mora razgovarati s njom. Doveli su sestru u izoliranu i mračnu ulicu, blizu litice zvane “Raj”, koja je potekla iz drevnog kamenoloma sapunara.

Prema lokalnoj legendi, 160 metara visok i gotovo 500 stopa dubok otvor na strani litice vodi do “pakla”, a djelo je vraga, koji je stvorio pukotinu za bijeg u pakao dok je bježao od Djevice Marije.

Troje tinejdžerki, odjevenih u crno, 19 su puta kuhinjskim nožem izboli Mainetti i pretukli je. Prema izvještajima talijanskih medija, namjeravali su je ubosti 18 puta, po šest puta svaka, kako bi svojim nasiljem stvorili broj 666.

“Prevarila sam je uvukavši je u zamku, a zatim sam je ubila, a dok smo to činili, ona nam je oprostila”, napisala je Milena De Giambattista vjerskoj zajednici s. Mainetti nekoliko godina nakon čina.

“Od nje mogu imati samo uspomenu na ljubav. To mi je također omogućilo da vjerujem u nešto što nije ni Bog ni Sotona, ali što je bila jednostavna žena koja je pobijedila zlo ”, napisala je Milena.

“Sad u njoj nalazim utjehu i milost da sve podnesem. Uvijek se molim i sigurna sam da će mi pomoći da postanem bolja osoba.”

Milenino pismo uključeno je u biografiju Mainettija na talijanskom jeziku koju je 2005. napisala s. Beniamina Mariani.

S. Mainetti djevojke su bile poznate, u prošlosti nisu imale nasilja ili zločina. Priznale su da su prvotno planirale ubiti župnika, ali odlučile su se za sestru budući da je on veći, pa bi ga bilo teže ubiti. Istražitelji su rekli da su bilježnice djevojčica bile prepune sotonističkih zapisa i da su nekoliko mjeseci ranije položile krvnu zakletvu.

Svo troje djevojaka izdržavale su kazne u različitim maloljetničkim zatvorima. Nakon puštanja, između šest i sedam godina kasnije, najmanje dvoje od njih proveli su vrijeme u centrima za oporavak zajednice. Prema medijskim izvještajima, žene su promijenile imena, a sada imaju posao i obitelji.

Nakon puštanja iz zatvora 2006. godine, Milena je nekoliko godina bila gost zajednice Exodus na području Verone – rezidencija za prevenciju i liječenje ovisnosti, koje je osnovao vlč. Antonio Mazzi.

Mazzi je jednom rekao, kako je ispričao Amedeo Mainetti, brat ubijene časne sestre, da je Milena “potpuno svjesna onoga što je učinila, a istovremeno se kaje i uvjerena da se može ponovno roditi i oporaviti se.

U razgovoru za novine Il Giorno Milano u lipnju ove godine, Mazzi je rekao da je Milena bila aktivni sudionik u zajednicama, iako nikada nije govorila o ubojstvu i nikada ju nisu “u potpunosti suočili s činjenicom”.

Svećenik je također primijetio da se Milena “nikada nije izjašnjavala kao vjernica, a niti suprotno”.

“Nije željela svjedočiti za sestru. Međutim, ona je radikalno promijenila svoj život, a svojim je postupcima jasno pokazala da se pokajala i da je shvatila da je učinila veliku pogrešku ”, rekao je. “Danas ona ima svoj život i svoj posao.”

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er