CRKVAVJERA I DUHOVNOST

KATOLIČKI MISIONAR ZAVAPIO: Proročanska riječ koju sam pročitao duboko me zabrinula!

Rimokatolički misionar, tekstopisac na svom blogu godinama razotkriva duhovne stvarnosti i napade kojima je podvrgnuto čovječanstvo. Njegov zapis koji nosi naziv “Demaskiranje plana” pokušava dati odgovor na pitanje što se zapravo skriva iza tog nametanja maski ljudima svijeta. Donosimo dijelove tog teksta:

‘KAD SE COVID-19 počeo širiti izvan kineskih granica i crkve su se zatvarale, bilo je razdoblje od 2-3 tjedna koje sam osobno smatrao neodoljivim, ali iz različitih razloga od većine. Odjednom, poput lopova u noći, navršili su nas dani o kojima sam pisao petnaest godina. Tijekom tih prvih tjedana pojavile su se mnoge nove proročanske riječi i dublje razumijevanje onoga što je već rečeno – neke sam napisao, druge nadam se da ću uskoro. Jedna takva proročanska “riječ” koja me zabrinula bila je da dolazi dan kada ćemo svi morati nositi maske.

Kulminiralo je ovo stoljeće ateizmom, koji je našu generaciju odvojio od istine da smo stvoreni na Božju sliku. Drugo, kroz evolucionizam, koji nas je rastavio od našeg zasluženog mjesta u stvaranju. Treće, radikalnim feminizmom i seksualnom revolucijom, koja je razvela dušu od tijela. Četvrto, kroz rodnu ideologiju, koja je naša tijela razvela od njihovog biološkog spola. Peto, kroz individualizam i tehnološku revoluciju, koji su nas razdvojili jedni od drugih. I sada se odvija posljednja faza prije predviđene “konačne evolucije” čovječanstva (transhumanizam, koji će integrirati tehnologiju u naša tijela): totalitarizam, koji nas razdvaja od same slobode.

Za slobodu nas je Krist oslobodio (Galaćanima 5: 1)

Krajnji rezultat je da smo u osnovi svedeni na ništa više od biće bez oca, roda i sada smo uskoro bezlični subjekati s kojima se lako može stupiti u kontakt,  koje se lako može numerirati i manipulirati kako bi služili “ocu laži”.

Poanta ovog članka nije raspravljati o znanosti nošenja maski. Dakle, za pregled medicinske literature i objavljenih studija, koje pokazuju sumnjivu korist od nošenja maski (u općoj populaciji), kliknite ovdje.

Budimo iskreni, otpor neće imati puno koristi. Na to više ne pozivaju ni biskupi, gradonačelnici, a vjerojatno ni predsjednici. “Anti-maskeri” se neće dobro provesti u ovoj novoj stvarnosti. Zapravo, Eric Toner, stariji znanstvenik u Johns Hopkinsovom centru za zdravstvenu sigurnost i svjetski lider u pripravnosti za pandemiju, sugerira: “Godinama ćemo živjeti s maskama.”

Umjesto toga, poanta ovog članka je jadikovka zbog maskiranja nečega mnogo dubljeg …

LICE JE BOŽJA IKONA

Sjedio sam na brijačkoj stolici prvi put nakon nekoliko mjeseci. To je bio i prvi put da sam morao javno nositi masku; frizer je cijelo vrijeme nosio jednu. Proučavao sam mu oči dok smo čavrljali. Nisam mogao reći je li se smiješio ili radio grimase, bio ozbiljan ili tužan … u biti je bio bezizražajan. Poslije sam posjetio nekoliko trgovina. I tamo su se prazna lica trepćućih očiju, koja su virila preko dizajnerskih maski, susrela s mojim vlastitim pogledom. Nasmiješio sam se i pozdravio … ali svih tisuću malih načina koje smo kroz tisućljeća naučili čitati i reagirati, percipirati i komunicirati s drugima, postalo je sporno.

A ovo je duhovni puč. Jer lice je ikona slike Božje u kojoj smo stvoreni. Zapravo, hebrejska riječ za lice često se prevodi kao “prisutnost”: naše je lice u biti fizički prikaz naše prisutnosti. Kao takvi, kad su Adam i Eva sagriješili, „sakrili su se od lica (prisutnosti) Gospodina Boga“.

Zapravo, Bog je čak koristio lice osobe da bi očitovao svoju vlastitu prisutnost:

Mojsije nije znao da mu koža lica sjaji jer je razgovarao s Bogom. Kad su Aron i sav izraelski narod ugledali Mojsija, eto, koža njegova lica zasjala je i bojali su mu se približiti. (Izlazak 34: 29-30)

Svi oni koji su sjedili u Sanhedrinu pozorno su pogledali [Stjepana] i vidjeli da je njegovo lice poput lica anđela. (Djela 6:15)

Čak je i Isusovo božanstvo apostolima priopćeno na ovaj način:

I on se preobrazio pred njima; lice mu je sjalo poput sunca, a odjeća je postala bijela kao svjetlost. (Matej 17: 2)

Stoga je na početku Njegove muke napadnuto i Isusovo lice.

Tada su mu pljunuli u lice i udarili ga, dok su ga neki ošamarili (Matej 26:67)

VELIKA OBMANA

U svemu tome, netko bi mogao doći u napast pomisliti da je ovo poniženje čovjeka sotonin trijumf. Ali nije.

On ima mnogo veće ciljeve: odvratiti naše štovanje od Boga i dovesti čovjeka da se prikloni nogama “zvijeri”: novom globalnom sustavu i vođama koji će ih spasiti od samih sebe.

“I svi se pokloniše Zmaju koji dade takvu vlast Zvijeri. Pokloniše se i Zvijeri govoreći: Tko je kao Zvijer! Tko bi smio ratovati s njom? ” (Otk 13,4)

Vidite, ateizam nije krajnja igra; Sotona zna da čovjek žudi za transcendentnim i traži božansko.

Želja za Bogom zapisana je u ljudskom srcu, jer čovjeka je stvorio Bog za Boga … – Katekizam Katoličke crkve.

Dapače, cilj je očaj; dovesti svijet na rub samouništenja, Crkvu do nemoći, a politički poredak do propasti kako bi se stvorio Veliki vakum u srcu čovjeka – barem onih koji su odbacili Isusa Krista. U ovom će trenutku doći Veliki prevarant, slatka obmana koja će biti neodoljiva. Jer ovaj Sin Perdicije imat će sav jezik evanđelja, ali bit će lišen Krista; promovirat će bratstvo, ali bez autentičnog zajedništva; govorit će o ljubavi, ali bez moralne istine.

– Antikrist će zavarati mnoge ljude jer će se na njega gledati kao na humanitarca fascinantne osobnosti koji zagovara vegetarijanstvo, pacifizam, ljudska prava i okoliš. —Cardinal Biffi.

Prije Kristova drugog dolaska Crkva mora proći kroz posljednju kušnju koja će poljuljati vjeru mnogih vjernika. Progon koji prati njezino hodočašće na zemlji otkrit će “misterij bezakonja” u obliku vjerske obmane nudeći muškarcima očito rješenje njihovih problema po cijenu otpadništva od istine. Vrhunska je vjerska prijevara Antikrista, pseudo-mesijanizam kojim se čovjek proslavlja umjesto Boga, a njegov Mesija dolazi u tijelu. – Katekizam Katoličke crkve.

Dakle, usamljenost društvenih medija, socijalnog distanciranja i sada maskiranje naših osjećaja iz „društvene odgovornosti“ samo je još jedan korak do konačnog maskiranja same slike Boga, samog Isusa Krista.

MAKIRANJE EUHARISTIJE

Lice je cilj napada jer u njemu, Sotona vidi odraz Boga, vidi sebe na početku stvaranja. Stoga, kao što se i  Kristova muka usmjerila na Isusovo lice do te mjere da On više nije bio prepoznatljiv, tako će i Muka Crkve postati neprepoznatljiva, iako na drugačiji način koji se ne manje ruga i dehumanizira osobu. Ne mogu govoriti u ime drugih, ali postoji određena groza kad vidimo kako su naši svećenici  prisiljeni nositi maske, sve dok lokalna blagajnica s ugla, ne. Na neki je način ovo navještaj onoga što uskoro dolazi. Progon mističnog Kristova tijela, Crkve, kulminirat će zatamnjenjem euharistijskog Kristova lica: kada će misa biti zabranjena na javnim mjestima. Oh, kako smo tome već blizu!

… javno žrtvovanje [mise] potpuno će prestati … —Sv. Robert Bellarmine.

Izuzetno je ali, hebrejska riječ za “lice”, pānîm, također se koristi za identificiranje “izložbenog kruha” koji se čuva na svetom mjestu, poznatom i kao “kruh prisutnosti”.

 Dakle, suzbijanje mise pretposljednje je sredstvo kojim sotona može još jednom napasti Spasiteljevo lice … i privući štovanje k sebi.

Naravno, to se potiskivanje euharistije već događa u jednom ili drugom stupnju zbog “općeg dobra”. Mnogi se katolici još uvijek trude pronaći lako dostupne mise, a nedjeljna obveza ukinuta je na većini mjesta “zasad”. Ali sugeriranje da euharistija više nije bitna za opće dobro već je dokaz da djeluje “snažna zabluda” (2. Sol 2,11) koja prethodi i prati Antikrista.

To je također znak, koji ponavljaju i mnogi vidioci, da Božja pravda nije daleko jer se ovo “Vrijeme milosrđa” bliži kraju.

Bez svete mise, što bi bilo s nama? Svi ovdje dolje propali bi, jer samo to može zadržati Božju ruku . —Sv. Terezija Avilska.

Da, dolazi “veliko trežnjenje”, “upozorenje”, “ispravak” ili “prosvjetljenje savjesti”; jer je “pomrčina razuma” dovela čovjeka do točke u kojoj se gasi sam njegov identitet.

KRIST ĆE VLADATI

Što možemo učiniti u vezi sa svim tim?

Odgovor je – biti vjeran. Treba ostati budan i “bdjeti i moliti se” kako je Gospodin zapovjedio.  Odvojiti se od ove ere jer ona brzo dolazi kraju. Crkva se mora pročistiti jer se okrenula drugim ljubavnicima, bili oni utjeha, sigurnost, senzualnost ili politička korektnost. Kao što smo nedavno čuli u prvom misnom čitanju:

Izrael je raskošna loza čiji plod odgovara rastu. Što je njegov plod obilniji, to je više oltara sagradio; što je njegova zemlja bila produktivnija, to je sveće stupove postavljao više. Srce im je lažno, sada plaćaju krivnju; Bog će srušiti njihove oltare i uništiti im svete stupove. (Hošea 10: 1-2; 8. srpnja)

Da, “sjekira leži u korijenu” [6] i one “mrtve grane” bit će orezane. Vrijeme je. A to znači da dolazi bolno pročišćenje … a opet,  i slavna obnova; muka Crkve … a opet, i njezino uskrsnuće.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er