VJERA I DUHOVNOST

Bl. Anna Katharina Emmerich: Vidim kako lažna crkva tame napreduje, Papa i Crkva su u…

Blažena Anna Katharina Emmerich bila je njemačka kršćanska redovnica i mističarka, koju je Katolička crkva proglasila blaženu, isticala se velikim životnim križem i patnjom te je nepokretna uz teške bolove imala i darove, stigme, levitacije, bilokacije, proricanja i ekstaze.

Evo nekoliko mističnih vizija o budućnosti svete Crkve a koje nisu toliko poznate:

“Ponovo sam vidjela da je Petrova crkva bila potkopana planom koji je razradila tajna sekta, dok su je oluje oštećivale.

Ali također sam vidjela da će pomoć doći kada nevolje dosegnu vrhunac.

Opet sam vidio Blaženu Djevicu kako se penje u Crkvu i prostire svoj plašt po njoj. Vidjela sam Papu koji je bio krotak, a u isto vrijeme vrlo čvrst… Vidjela sam veliku obnovu i Crkvu koja se uzdiže visoko u nebo”.

“Vidim više mučenika, ne sada nego u budućnosti … Vidjela sam tamničke sekte kako nemilosrdno potkopavaju veliku Crkvu. U njihovoj blizini vidjela sam strašnu zvijer koja je izašla iz mora… Po cijelom su svijetu dobri i pobožni ljudi, a osobito svećenstvo, bivaju tlačeni, ugnjetavani i zatvarani. Progonili su se svi neprijatelji. Tada sam vidjela da je Crkva brzo obnovljena, i da je bila veličanstvenija nego prije”.

“Vidim Svetog Oca u velikoj tjeskobi. Živi u drugoj zgradi nego prije i priznaje samo ograničen broj bliskih prijatelja. Bojim se da će Sveti Otac pretrpjeti još mnogo kušnji prije nego što umre. Vidim kako lažna crkva tame napreduje i vidim golem utjecaj koji ima na ljude. Sveti Papa i Crkva su doista u tako velikoj nevolji da treba moliti Boga dan i noć.” – to je rekla (10. kolovoza 1820.)

Nadalje mističarka Emmerich govori:

“Crkva je u velikoj opasnosti. Moramo moliti da papa ne napusti Rim; bezbrojna bi zla rezultirala kad bi to učinio. Sada vidim da od njega nešto traže. Protestantska doktrina mora se posvuda proširiti. Sada vidim da se na ovom mjestu Crkva potkopava na tako lukav način da jedva da je ostalo stotinjak svećenika koji nisu prevareni. Svi oni rade za destrukciju, čak i kler. Približava se veliko razaranje.” (1. listopada 1820.)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er