VJERA I DUHOVNOST

Ako vam je teško moliti krunicu, pokušajte pozvati sveca da moli s vama

Moliti krunicu često nam može biti teško, jer nas mnoge odgovornosti mogu omesti. I ne samo to, mnogima od nas krunica može biti čak i dosadna, pa bismo radije radije nešto drugo radili sa svojim vremenom.

Jedan od načina da obogatimo svoje vrijeme molitve krunice jest da je molimo sa svecem u nebu. To bi mogao biti kanonizirani svetac ili netko za koga čvrsto vjerujemo da je na nebu. Kako objašnjava Katekizam Katoličke Crkve, sveci ostaju moćni zagovornici, piše Aleteia.

Zagovor svetih. „Budući da su tješnje sjedinjeni s Kristom, oni koji prebivaju na nebu čvršće učvršćuju cijelu Crkvu u svetosti. . . . Oni ne prestaju posredovati kod Oca za nas, nudeći zasluge koje su stekli na zemlji po jedinom posredniku između Boga i ljudi, Kristu Isusu. . . . Stoga je njihova bratska briga uvelike pomogla našoj slabosti.” KKC 956

Sveci će nam se rado pridružiti u molitvi krunice sa svog mjesta u nebu. Iako ih nećemo moći vidjeti i vjerojatno nećemo osjetiti njihovu prisutnost, mogli bismo biti iznenađeni nevidljivom milošću koju dobivamo ovom praksom. Kad sljedeći put budete molili krunicu, razmislite o tome da pozovete sveca da moli s vama!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er