VJERA I DUHOVNOST

Zašto demoni zaposjedaju ljude: Katolički egzorcist otkriva zastrašujuće tajne opsjednutosti

Egzorcist Otac Carlos Martins daje rijedak i prosvjetljujući uvid u tajne iza opsjednutosti i uloge katoličkog egzorcista. Suprotno uvriježenom mišljenju, posao egzorcista nije istjerivanje đavla. Umjesto toga, radi se o tome da se utvrdi zašto je đavao prisutan, da se radi sa žrtvom opsjednuća i da se ukinu prava dana demonskoj prisutnosti.

“Posao egzorcista je otkriti zašto je đavao tu, koja je prava stekao, a onda je njegov zadatak raditi sa žrtvom na oduzimanju tih prava”, objašnjava otac Martins. Egzorcizam prekida toksičan odnos s đavlom i stvara novi, zdrav odnos s Kristom. “Egzorcizam je uglavnom prekid jedne veze, otrovne veze s đavlom, i stvaranje druge, zdrave veze s Kristom”, kaže.

Otac Martins također raspravlja o konceptu saveza sa zlom i ulozi volje pojedinca u posjedovanju. “Ono što imate je savez sklopljen sa zlom. Što se tiče posjedovanja, imate odluku koja je donesena [o tome što] je dovelo vraga u njegov ili njezin život”, nastavlja. Otac Martins kaže da krštenje nudi zaštitu od đavla čineći Presveto Trojstvo dijelom naše duhovne obitelji.

Međutim, on također ističe kako točno funkcionira zaposjednutost: “Đavao može opsjednuti kroz počinjenje jednog jedinog smrtnog grijeha. Drugim riječima, on dobiva ta prava.” U konačnici, borba protiv đavla pripada Gospodinu, a egzorcisti su samo Kristovi “agenti”. “Ne bojim se đavla, jer u konačnici Spasitelj je Krist, “ kaže otac Martins.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er