VJERA I DUHOVNOST

9 citata Padre Pija koji vam mogu pomoći kada se osjećate uplašeno ili nesigurno

9 citata Padre Pija koji vam mogu pomoći kada se osjećate uplašeno ili nesigurno Mudre riječi omiljenog sveca nisu mogle doći u boljem trenutku, nego u vremenu rata u Ukrajini i drugim nedavnim svjetskim događajima koji nas čine tjeskobnim. Teška situacija u Ukrajini mnoge od nas tjera da strahuju za budućnost.

Razumljivo je imati takvu tjeskobu, pogotovo kada je rat nešto na što ne možemo utjecati. Ljudi mnogih religija oslanjali su se na svoju vjeru kako bi pronašli smirenje među olujama. Srećom, mir i vodstvo možemo pronaći u riječima Svetog pisma i mnogih crkvenih svetaca, kao što je voljeni kapucin, sveti Pio iz Pietrelcine – “Padre Pio” kako ga od milja zovu.

Skromni Talijan bio je poznat po svojoj dubokoj duhovnosti, kao i po svojim stigmama, levitaciji i čudesnim ozdravljenjima. Ti Bogom dani darovi doveli su do nepovjerenja i straha kod drugih, te mu je u nekim trenucima života bilo zabranjeno javno slaviti misu.

Međutim, to nije spriječilo Padre Pia da ispuni svoju ulogu duhovnog savjetnika i ispovjednika mnogima. Oslanjajući se na vlastita iskustva i vjeru, ljubazni je fratar imao mnogo bisera mudrosti koje je mogao podijeliti, posebno kada je u pitanju suočavanje sa strahom u životu.

Dakle, ako se osjećate tjeskobno, puni sumnje ili vam je potrebno samo malo hrabrosti, pogledajte ove divne riječi Padre Pia, piše Aleteia.

“Moli, nadaj se i ne brini. Briga je beskorisna. Naš milosrdni Gospodin čuje tvoje molitve.”

“Uvijek moramo imati hrabrosti, i kada osjetimo duhovnu klonulost trebamo kleknuti pred Gospodina u Oltarskom sakramentu, uroniti u rajski mir i nedvojbeno ćemo vratiti svoj mir i snagu.”

“Molitva je najjače oružje koje imamo, ključ koji otključava srce Gospodinovo.”

“Ne brinite zbog stvari koje vam stvaraju brigu i tjeskobu, koje vas nepotrebno zaokupljuju. Potrebno je samo uzdići svoj duh i voljeti Boga.”

“Pobjeda ti je zajamčena kad imaš bezgraničnu vjeru u Božju dobrotu.”

“Ljubav i strah moraju ići skupa, strah bez ljubavi postaje kukavičluk. Ljubav bez straha postaje samo pretpostavka. Kada je ljubav bez straha, ona biva bez suzdržanosti i razboritosti, bez brige gdje ta ljubav nestaje.”

“Živi pod brižnim i budnim okom Božjeg pastira i proći ćeš “pašnjacima zla” neozlijeđen.”

“Sumnja je najveća uvrjeda Božanstvu”

“Ne boj se, Isus je moćniji od cijelog pakla. Na spomen Njegova imena svako koljeno na Nebu, zemlji i u paklu mora se pokloniti. Ovo je utjeha za dobro i užas za zlo!”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er