VJERA I DUHOVNOST

6 razloga zašto Sotona bježi pred imenom Marijinim

Kad govorimo o Blaženoj Djevici Mariji i Luciferu, govorimo o dva stvorenja, to jest stvorena od Boga: jedno ljudsko, a drugo anđeosko. Pa ipak, njihovo postojanje je upravo suprotno. Marija je voljela Boga i predala se Njegovoj volji, a sotona se pobunio. 6 razloga zašto sotona bježi pred Presvetim imenom Marijinim

Samim zazivanjem Presvetog Imena Marijina đavao bježi zbog njezine svetosti i poniznosti. Gospa je rođena kao skromno i krhko ljudsko biće. “Bog je stvorio Lucifera veličanstvenog po svojoj prirodi i on se pokvario. Bog je Mariju stvorio poniznom u svojoj naravi, pukom ženom, dakle nižom od anđela, i ona je bila ta koja se posvetila“, rekao je svećenik, bivši egzorcist otac José Antonio Fortea. T

o je prvenstveno razlog zašto đavao mrzi i boji se svetog imena Marijina. Toliko mu je dano prema njegovoj prirodi i postao je moralno čudovište. Djevica je rođena s poniznom naravi, ali ju je milost posvetila kao Kraljicu neba. Sve što đavao vidi u Blaženoj Djevici Mariji podsjeća ga na njegovu pobunu i pad. Ovako to opisuje otac Fortea:

1) Lucifer je želio biti kralj i nikome ne služiti, a na kraju je postao ništa. Marija je htjela biti mala i služiti, a na kraju krajeva, ona je Kraljica neba i zemlje.

Vezani članci

2) Lucifer je stvoren kao anđeoska jutarnja zvijezda. Marija se pokazala kao Jutarnja zvijezda Otkupljenja, odnosno zvijezda koja na nebeskom svodu najavljuje novo Mesijino doba.

3) Đavao je pao s nebeskog svoda. Marija je bila zvijezda koja se pojavila na nebeskom svodu svetaca.

4) Lucifer nije htio prihvatiti da je Sin Božji postao čovjekom. Djevica ga je ne samo prihvatila nego ga je i primila u svoje krilo.

5) Lucifer je bio duhovno biće koje je na kraju postalo gore od zvijeri (i dalje duhovno).

6) Marija je bila tjelesno biće koje je na kraju postalo savršenije od anđela (iako je bila tjelesna).

O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er