VJERA I DUHOVNOST

7 citata sv. Zélie Martin na koje se današnje majke mogu osloniti

Na dan kada cijenimo majke u našim životima, možemo priznati da majčinstvo nije uvijek lak put. A posebno jedna majka, sv. Zélie Martin, radosno je dijelila radosti i probleme majke devetero djece.

Unatoč preranoj smrti četvero svoje djece, suočavanju s ponekad neposlušnim Malim Cvjetićem ( Malom Terezijom) i borbi s vlastitom neizlječivom bolešću, Zélie je uspjela pronaći utjehu u Bogu i zajedno sa svojim svetim suprugom, Louisom, uspjela je odgojiti svojih pet preživjelih kćeri koje će postati časne sestre. Stoga za malo majčinske i svetačke inspiracije pogledajte samo neke od njezinih citata u nastavku.

U njima vidimo da je, iako je bila žena “herojske vrline”, bilo dana i trenutaka koji su se činili nepodnošljivima:

“Dobri Gospodin ne radi stvari polovično; On uvijek daje ono što nam treba. Idemo onda hrabro dalje.”

“Kad smo dobili djecu, naše su se ideje ponešto promijenile. Živjeli smo samo za njih. Svi su oni bili naša sreća i nikada nijednu nismo našli osim u njima. Ukratko, ništa nije bilo teško i svijet nam više nije bio teret. Za mene su naša djeca bila velika kompenzacija, pa sam ih željela imati puno kako bih ih odgajala za Nebo.”

“Želim postati sveta; a to neće biti nimalo lako. Imam puno drva za nacijepati, a tvrda su kao kamen. Trebala sam početi ranije, dok nije bilo tako teško; ali u svakom slučaju ‘bolje ikad nego nikad’.”

“Najviše brinem oko sitnica. Kad god se dogodi prava nesreća s pouzdanjem iščekujem Božju pomoć.”

“Potrebno je da herojstvo postane svakodnevno i da svakodnevno postane herojsko.”

“Želim odmor. Nemam čak ni hrabrosti boriti se dalje. Osjećam potrebu tihog razmišljanja kako bih razmišljala o spasenju, koje su me poteškoće ovoga svijeta natjerale da zanemarim.”

“Pa dobro, takav je dan za sada, a još je tek podne. Ako se ovo nastavi, bit ću mrtva do večeras! Vidite, trenutno mi se život čini tako težak za podnijeti, a nemam hrabrosti za dalje jer mi sve izgleda crno.”

Drage majke, sretan Majčin dan!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er