BiH

Zoran Milanović. Za kratko vrijeme pokrenuo mnoga pitanja, pogotovo Hrvata BiH.

Prvi čin koji se svidio narodu Hercegovine, točnije Hrvatima BiH koji nisu podržali Milanovića na predsjedničkim izborima jest odlikovanje Brigada HVO te njihovih zapovjednika. Taj je prvi korak gdje je pobrao simpatije Hrvata BiH kao i dobrog dijela desnog glasačkog kadra, što u Hrvatskoj što u dijaspori.

Posljednjih dana je u par navrata bocnuo samog Bakira Izetbegovića kao i njegovu marionetu Željka Komšića, koji nije odabran voljom Hrvatskog naroda, već preglasavanjem iz redova Bošnjačkog naroda. Tako u ovom slučaju imamo 2 predstavnika Bošnjačkog naroda te 1 Srpskog. Također na tapeti su mu i koje kakve udruge BABE i slični koji koriste proračune RH, i na takav način obitavaju već skoro 2 desetljeća.

Svakako mi Hrvati BiH ne možemo mu zaboraviti ni incidente u Mostaru kada je kao premijer RH odmah u jutro stigao ispred zgrade vlade HNŽ-a te zgrade HDZ-a pokušavajući diplomatski riješiti situaciju u Mostaru. Tako i posljednjih dana je stao u par navrata uz Hrvate BiH. Nije dopustio politička iživljavanja nad samim Hrvatima BiH od strane predstavnika koji su po ustavnom sudu ne-legitimni. Ta presuda se ne poštuje, dok D. Čović ucjenjiva B. Izetbegovića s formiranjem vlade FBiH sve dok se postojeći zakon ne promijeni i tako ispoštuje odluka ustavnog suda BiH.

Što reći, izgleda da imamo predsjednika koji je voljan stati uz narod i bez kompromisa i dlake na jeziku predočiti ono što misli. Nekima je krivo a pravednicima je pravo što je ovakav slučaj trenutno u BiH nazvavši je sra*em. Kad pogledamo i nije daleko od toga. Velika većina tvrtki koja je uzdržavala Hercegovinu je propala, a mnoga mladež iselila vani u zemlje Njemačku, Irsku i Austriju. Ne treba biti pametan da se shvati tko je u Hercegovini na vlasti skoro 25 godina i tko je pridonio takvom “uspjehu”.

Svakako želimo predsjeniku Milanoviću puno zdravlja da ga posluži, jer očito je pokrenuo neka pitanja koja već 2 desetljeća muče Hrvate BiH te da će u buduće još srčanije zastupati nas Hrvate.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er