CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ZAISTA ČUDESNO U potresu u Zagrebu Isus se naslonio na majčino rame

U potresu u Zagrebu Isus se naslonio na majčino rame. Fra Ivan Dominik Iličić na svojem Facebook profilu podijelio je fotografiju Vlatke Pehar koja prikazuje na dirljiv način povezanost Isusa i Marije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Ovo je slikala moja draga sestra u Kristu iz projekta Pod Smokvom Vlatka Pehar nakon potresa koji je danas pogodio i Zagreb. Ovo mi je napisala: Slikano je u mom stanu, na komodi u spavaćoj sobi. Gospu sam postavila slijeva Isusu i tako stoje. Nakon potresa kako sam krenula spremati stvari i izaći van iz zgrade, pogledam tamo, kad ono, Gospa skroz okrenuta Isusu, kao da Ga ljubi i pridržava da Isus i križ da ne padne. Tako sam ostala ganuta, uslikala i poslala prijateljima u par grupa, između ostalog i našim Smokvašima.

Ne sumnjamo da će ova fotografija postati vrlo dijeljena i tako biti izraz nade u ovim teškim vremenima. Hrabro samo! Ne bojmo se!

Jer Majka će uvijek pomoći svome sinu baš kao što je opisano u ovom tekstu.

Zatvoren prozor otvori se uz silovit udarac teških krila, a s prvom zrakom sunca uđe Isus. Marija koja se trgla na buku i koja podigne glavu da vidi kakav je to vjetar otvorio prozorska krila, vidi svoga presjajnoga Sina: lijepog, beskrajno ljepšega nego dok još nije trpio, koji se smiješi, živ, svjetliji od sunca, obučen u bijelu haljinu koja izgleda kao satkana svjetlost, i koji ide prema Njoj.

Ona se uspravi na koljena i prekriživši ruke na prsima kaže s jecanjem koji je i smijeh i plač: »Gospodine, Bože moj«. I ostane tako zanesena promatrajući ga lica okupana u suzama, ali koje se razvedri, koje se smiri od smiješka i zanosa. Ali Isus neće da Nju, svoju Mamu, vidi na koljenima kao služavku. Pa je zove, pružajući joj ruke iz čijih rana izlaze zrake koje čine još svjetlijim njegovo slavno tijelo: »Mama« !

Ali to nije bolna riječ razgovora i oproštaja prije Muke, niti grcanje što srce para pri susretu na Kalvariji i u agoniji. To je poklik trijumfa, radosti, oslobođenja, svečanosti, ljubavi, zahvalnosti. I Isus sagne se nad svojom Mamom koja se ne usuđuje taknuti ga i stavi svoje ruke ispod njezinih savitih laktova te je digne na noge pa je privine na Srce i poljubi je.

Čitav tekst pročitajte ovdje

www.medjugorje-news.com/

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er