VJERA I DUHOVNOST

Zašto je sveti Padre Pio mislio da je patnja Božji blagoslov?

Sveti Pio je vjerovao da je biti “na” križu s Isusom bolje nego jednostavno promatrati Isusa iz daljine.

Sveti Padre Pio iskusio je mnogo patnje u svom životu, kako fizičke tako i psihičke. Dobio je stigme na tijelu i bio je godinama izoliran od svijeta. Padre Pio prihvaćao je svaku patnju koju je primio kao da dolazi izravno od Boga, doživljavajući je kao blagoslov, a ne prokletstvo ili kazna, piše Aleteia.

Istinita priča, C. Bernard Ruffin prepričava misli svetog kapucina o vezi između patnje i križa Isusa Krista. Padre Pio ističe da je patnja znak Božje naklonosti, a kršćanin, umjesto da se žali na kušnje i iskušenja, treba “slijediti božanskog Učitelja uz strmu padinu Kalvarije, natovaren našim križem, i kada mu se svidi postaviti nas na križu prikovavši nas za bolesničku postelju, zahvalimo mu i smatrajmo se sretnima što smo počašćeni na ovaj način, svjesni da je biti na križu s Isusom neizmjerno savršenije od pukog promatranja [ga] na križu .”

S ove točke gledišta, patnja je dar od Boga, a ne prokletstvo koje slama našu sreću. Padre Pio nije bježao od patnje u svom životu. Umjesto toga, prigrlio je patnju, smatrajući je jedinstvenim načinom da bude s Isusom na križu. Sljedeći put kad izdržimo bilo koju vrstu patnje u našim životima, neka nas nadahne Padre Pio i zahvalimo Bogu za to, gledajući na to kao na dar.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er