MEĐUGORJE

Vidljivi predznak Gospinih ukazanja u Međugorju – i danas je prisutan

Postoji jedan događaj iz 1981 godine, točnije nekoliko tjedana prije prvog Gospina ukazanja u Međugorju na Brdu ukazanja, koji e bio jedan od znakova da će Gospa posjetiti župu Međugorje

Toga dana Vickina obitelj kao i drugi mještani Podbrda, zaseoka u Bijakovićima krenuli su ići sijeći drva u šumu zvanu Medovice jer su se drva skupljala u proljeće i ljeto da bi bila dovoljno suha kada dođe zima.

Vickina obitelj je tada bila mnogobrojna. Bilo ih je čak 8ero braće i sestara i uvijek su svi zajedno išli raditi šta god se radilo. Najmlađi Vickin brat Franjo, imao je tada 10 godina također je radio kao i sva druga braća i sestre od Vicke. Franju je njegov otac Pero zadužio da ode i pripremi sav alat koji je trebalo staviti u frezu. Nakon što je pripremio alat počeo ga je nositi na prikolicu od freze.

Kad je došao do freze našao je dvije krunice na prikolici. Franjo je spustio alat , uzeo krunice i odmah ih pokazao ukućanima. Nakon što su ih ukućani vidjeli, zaključili su da su krunice sigurno ostale nekom iz sela ili ih je netko izgubio. Velika je vjerojatnost bila da će naći vlasnika jer selo je brojalo svega desetak kuća, no nije tako i bilo. Vickina obitelj raspitivala se dali je itko ostavio krunice na prikolici ali svi su odgovorili da ne znaju čije su krunice. Tako ih je Vickina obitelj ostavila kod sebe i naravno koristili su krunice u molitvama.

Ubrzo nakon tog događaja , nekoliko tjedana poslije započela su Gospina ukazanja. Tih prvih dana Gospinih ukazanja ljudi su molili vidioce da Gospi postavljaju svakakva pitanja. Jednog dana kad je počelo ukazanje Vickina baka Vida sjetila se krunica te je rekla Vicki da upita Gospu može li reći kako su te dvije krunice dospjele na prikolicu od freze. Gospa joj je odgovorila:

“Krunice su poseban dar vašoj obitelji”. Oda tada te dvije krunice su u vlasništvu obitelji Ivanković te su sklonjene na sigurno mjesto.

DVIJE KRUNICE :

Jedna je krunica veća a druga manja. Veća krunica ima drvena zrnca a manja zrnca od rogačova sjemena. Na većoj krunici križ je od metala i na njega su ugravirane postaje križnog puta. Na manjoj krunici je drveni križ obložen metalom.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er