CRKVAVIJESTI

Ukraden prsni križ Benedikta XVI.

Prsni križ ( pektoral)koji je pokojni papa Benedikt XVI. ostavio župi u svojoj rodnoj Bavarskoj ukraden je iz crkve u kojoj je bio izložen. Prema CNA, nepoznati počinitelji razbili su vitrinu na zidu crkve svetog Oswalda u gradu Traunsteinu tijekom danju u ponedjeljak.

Policija je rekla da je gotovina također ukradena iz blagajne štanda s literaturom u crkvi. Vrijednost križa za Katoličku crkvu “nije mjerljiva”, rekla je policija. Vlasti mole sve koji su u ponedjeljak vidjeli bilo koga sumnjivog u blizini St. Oswalda ili imaju bilo kakve druge informacije da se jave. Ured okružnog tužitelja Traunsteina vodi istragu.

Bivši kardinal Joseph Ratzinger rođen je u maloj bavarskoj zajednici Marktl am Inn. Kad je Josipu bilo 2 godine, njegov otac preselio je obitelj u Traunstein, gdje je studirao u sjemeništu. Prema riječima glasnogovornika Nadbiskupije Münchena i Freisinga, pokojni papa slavio je svoju prvu misu kao novozaređeni svećenik u St. Oswaldu 1951. Nakon renoviranja 2020. križ je bio izložen u sada razbijenoj vitrini.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er