VJERA I DUHOVNOST

Vjerovanje – Vjerujem u Duha Svetoga

Duh Sveti se u Vjerovanju naziva “Gospodinom i Životvorcem”. Dodjeljujući mu naslov “Gospodin”, daje mu se ista čast i slava kao Ocu i Sinu.

Zapravo, Vjerovanje dalje kaže da je on “obožavan i slavljen” sa Sinom i Ocem. Dakle, Duh Sveti ima puninu jedne božanske biti. Budući da štujemo samo Boga, Vjerovanje jasno kaže da Duh Sveti prima isto štovanje kao Oca i Sina. Dobio je titulu “Davatelj života” jer je njegova uloga uvijek donijeti život. Duh Sveti je onaj koji je udahnut u prah zemaljski da stvori čovjeka i lebdi nad vodama na početku stvaranja. Donoseći život, Duh Sveti dovodi Božji život u dodir s Božjim stvorenjem, piše Simply Catholic.

Definitivno on zasjenjuje Djevicu Mariju kako bi pomogao ostvariti utjelovljenje Isusa Krista. Još jednom vidimo ta Božja djela koja privlače svoje stvorenje u odnos s njim. Jedan poseban način na koji Duh Sveti privlači stvorenje u odnos s Bogom je njegovo nadahnuće preko proroka. Čini se da je ovaj izraz u Vjerovanju gotovo “namješten”. Nakon što smo se usredotočili na slavu njegove uloge u Božjem planu, čujemo i gotovo propustimo ovu činjenicu koju on nadahnjuje. To nadahnuće proroka je da se raduju dolasku Sina i, šire gledano, on nadahnjuje Sveto pismo kroz koje čitamo o Isusu, kako proricanje njegova dolaska u Starom zavjetu, tako i njegov život i djelovanje u Novom zavjetu. Nadahnjujući Bibliju, Duh Sveti uvijek oživljava i čini susret s Riječju Božjom, koja je Sin. Time nas dublje uvlači u zajedništvo s Bogom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er