MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Ovo je molitva koja je pomogla je sv. Maloj Tereziji da se oslobodi depresije i tjeskobe

13. svibnja 1883. Mala Terezija je ozdravila po zagovoru Blažene Djevice Marije. U dobi od 10 godina počela je bolovati od misteriozne bolesti. Liječnici nisu znali što je Tereziji uzrok grčeva, groznice i halucinacija.

“Jako sam patila zbog te prisilne i neobjašnjive borbe. Ne nalazeći pomoći na zemlji, jadna sam se obratila svojoj nebeskoj Majci i molila svim srcem da mi se smiluje. Odjednom mi se Blažena Djevica ukazala lijepom, tako lijepom da nikad nisam vidjela nešto slično; lice joj je bilo obasjano neizrecivom dobrotom i nježnošću, ali ono što je prodrlo do dubine moje duše bio je zanosni osmijeh Blažene Djevice. U tom trenutku nestala je sva moja bol, a dvije su krupne suze tiho su potekle niz moje obraze. Ah! Pomislila sam, nasmiješila mi se Blažena Djevica, kako sam sretna…”

Tako je nastala pobožnosti poznata kao Gospa od osmijeha zbog Terezijinog iskustva, a koja je dovela do brojnih svjedočanstava ljudi koji govore da im je upravo ova molitva pomogla da se oslobode depresije, tjeskobe, nemira.

Molitva Gospi od Osmijeha

O Marijo, Majko Isusova,
i Majko naša blaga,
vidljivim i blistavim osmijehom
utješila si i izliječila
svoje ljubljeno dijete, svetu Tereziju od Djeteta Isusa.

Molimo te sada da nam se nasmiješiš,
usred nevolja naših života.
Neka tvoj blagi osmijeh donese svjetlo i izliječi
tamu i bolest našeg tijela, uma i duha.
Ulij nam nadu i produbi našu vjeru
da zauvijek uživamo
tvoj majčinski i zanosni osmijeh na nebu.

Amen.

(Izmolite 2 Zdravo Marije u čast dviju suza radosnica koje su kliznule niz obraze svete Terezije od Djeteta Isusa kad ju je dotaknuo Osmijeh Djevice). 

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er