VJERA I DUHOVNOST

Sveti Ljudevit Montfortski objašnjava: Ovako se molitve upućene Mariji prenose na Boga

Kada se katolici mole Blaženoj Djevici Mariji, to nije čin štovanja, budući da se obožava samo Boga. Sveti Ljudevit Montfort, svećenik iz 18. stoljeća posvećen Djevici Mariji, objašnjava što se događa s molitvama upućenim Gospi. Objašnjenje se nalazi u njegovoj knjizi Prava pobožnost prema Mariji.

Započinje pisanjem da će iskrene i pobožne molitve Djevici Mariji “više proslaviti Isusa u mjesec dana nego u mnogim godinama zahtjevnije pobožnosti”. Montfort objašnjava da je Marija čisti provodnik naših molitava, pretvarajući ih u slavne molitve svome Nebeskom Ocu. “Ona je odjek Boga”, govori i ponavlja samo Boga. Ako kažete “Marija”, ona kaže “Bog”.

Kad je sveta Elizabeta hvalila Mariju nazivajući je blaženom jer je povjerovala, Marija, vjerni Božji odjek, odgovorila je svojom pjesmom: “Veliča duša moja Gospodina.” Što je Marija učinila toga dana, čini svaki dan. Kad je hvalimo, kad je ljubimo i častimo, kad joj bilo što darujemo, tada je Bog hvaljen, čašćen i ljubljen i prima naš dar po Mariji i u Mariji. Ako kažete “Marija”, ona kaže “Bog”.

U drugom primjeru sv. Ljudevit Montfort zamišlja Djevicu Mariju koja uzima naše molitve u svoje ruke i preobražava ih kada ih prikazuje Bogu. Blažena Gospa, u svojoj neizmjernoj ljubavi prema nama, žarko želi primiti u svoje djevičanske ruke dar naših djela, udijelivši im čudesnu ljepotu i sjaj, i najsretnije ih prikazati Isusu. Više slave se daje našem Gospodinu na ovaj način nego kada prinosimo žrtvu vlastitim krivim rukama. Sljedeći put kada se molite Djevici Mariji, sjetite se kako ona prima vaše molitve i odnosi ih izravno Bogu. Na vrlo stvaran način, što smo bliže Mariji, to smo bliže Bogu.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er