MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva sv. Riti za bračnu ljubav

Molitva sv. Riti za bračnu ljubav Sveta Rita se u teškoćama svoga braka utekla molitvi, praštanju i snazi ljubavi pa je to donijelo mir u njezin bračni život. Molite li i vi za svoga supružnika?

Rođenje sv. Rite njezini su roditelji dugo priželjkivali i za nj molili. Dobili su je kao dar u poodmakloj dobi. Rita je rođena 1381. godine. Od malena je bila pobožna i rado je slušala roditelje, a kao djevojčica odlučila se posve posvetiti Gospodinu.

Roditelji su je ipak odlučili udati za mladića koji se pokazao vrlo brutalan i grub. Riti je zajednički život s njim bio prava pokora, čak ga je morala moliti za dopuštenje da smije ići u crkvu. Ipak, Rita se utekla molitvi, praštanju i snazi ljubavi, pa je kao umilno janje pridobila goropadnog vuka. Neko je vrijeme bračni par živio u slozi i miru. Uskoro je njezin muž ubijen zbog uvrede.

rita

Sv. Rita je bila pravi primjer kršćanske žene!

Budući da su joj prije toga umrli i roditelji, bili su to za nju veliki udarci. Molila se Bogu da njezina dva sina ili budu jaki ljudi u vjeri i molitvi ili da ih Bog uzme k sebi da se poslije ne bi ogriješili, osvećujući očevu smrt i tako nastavili zlo. Dječaci su doskora umrli, a Rita je tako bila oslobođena svega što ju je vezivalo u zemaljskom smislu.

Utecite se moćnom zagovoru ove svetice i molite da Gospodin obilno blagoslovi vaš brak.

Molitva sv. Riti za bračnu ljubav

O uzvišena sv. Rito, u poslušnosti prema svojim roditeljima ti si sklopila brak. Prikazala si sebe kao pravi primjer kršćanske žene. Klečim pred tobom i otvaram ti svoje srce i molim te da mi Bog kroz tebe udijeli pomoć i zaštitu. Mnogo godina si u svome braku patila, iako si bila pravedna.

Moli Gospodina da mi da dovoljno snage da ostanem vjerna/vjeran njemu i svome mužu/svojoj ženi. Preuzmi sve nas, posveti naš rad, blagoslovi sve naše poslove da budemo dostojni slave Božje i da dobijemo zajednički blagoslov. O sveta Rito, neka ništa ne ometa naš brak u našoj kući, neka bude sretan i anđeli mira neka nas štite.

Otkloni, molimo te, svaku svađu od nas. Neka nad nama i u nama vlada radost i da naša srca budu u ljubavi uzdržana. Prenesi ovu molitvu, o sveta Rito, pred našega Gospodina i moli Ga da nas čuje i usliša, da moj muž/moja žena i ja budemo u nebu kako bismo mogli zajedno slaviti Gospodina. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button