SVIJETVIJESTI

Sotonistički hram izgubio tužbu: Njihova je tužba tvrdila da pobačaji predstavljaju “izvršavanje vjerskih uvjerenja”

Skupina sotonista izgubila je parnicu protiv velikog pro-life zakona u Indiani ovaj tjedan nakon što je sud odbacio slučaj zbog nedostatka legitimacije. Sotonistički hram podnio je tužbu 2022. protiv guvernera Indiane Erica Holcomba i glavnog državnog odvjetnika Todda Rokite, osporavajući sveobuhvatni pro-life zakon te godine koji je uglavnom zabranjivao pobačaj osim u uskim okolnostima.

Sotonisti su tvrdili da je državna zabrana prekršila ustavni zakon, kao i državni zakon o vjerskoj slobodi. Njihova je tužba tvrdila da pobačaji predstavljaju “izvršavanje [vjerskih] uvjerenja” sotonista i da pro-life zakon na taj način krši to pravo. U svojoj presudi ovog tjedna, sutkinja Okružnog suda Jane Magnus-Stinson odbacila je tužbu, tvrdeći da Satanic Temple nije uspio dokazati da uopće ima pravo podnijeti tužbu, javlja CNA

“Sotonski hram je imao priliku podnijeti dokaze. Imao je obavijest o nedostacima u njihovoj tužbi i data im je prilika da ih isprave. No oni to nisu učinili”, rekla je Magnus-Stinson. “U konačnici, Sotonistički hram nije uspio dokazati prevagom dokaza one činjenice koje su bitne za priznavanje statusa”, napisala je. Hram “nije uspio dokazati da je zapravo pretrpio bilo kakvu štetu” zbog zakona o pobačaju, rekla je sutkinja.

U priopćenju za javnost nakon presude, državni odvjetnik Rokita je izjavio da je tužba na prvi pogled bila smiješna, ali ova je sudska odluka važna jer podupire zakon za život koji je ustavno i zakonski zdrav”

Vezani članci

“Nastavljamo graditi čvrstu kulturu života sviđalo se to sotonističkim kultovima ili ne”, rekao je. Vrhovni sud Indiane u lipnju je podržao državni pro-life zakon. Državna zabrana pobačaja dopušta iznimke u slučajevima silovanja i incesta; pobačaji su u tim slučajevima legalni do 10 tjedana nakon oplodnje. Država također dopušta neke iznimke kako bi se spasio život majke ili u slučaju smrtonosnih abnormalnosti fetusa.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er