OBITELJZANIMLJIVOSTI

Pet čuda trudnoće

Trudnoća uvijek donosi velike promjene. Svaka žena ih doživljava na svoj način, a neke promjene mogu biti teške ili neugodne. Međutim, kad se sve uzme u obzir, to je vrlo poseban i prekrasan dio života. Čuda ljudske biologije odražavaju se u razvoju žive bebe u majčinoj utrobi, na načine koji mogu biti iznenađujući i nezaboravni.

1 PRVI ULTRAZVUK Jedan od najupečatljivijih trenutaka tijekom trudnoće je kada prvi put vidimo sliku tog sićušnog i nevjerojatnog bića sa svim svojim potencijalom kako se kreće na ekranu ispred nas. Kako nešto tako malo može biti tako savršeno? Vidjeti svoju bebu na ekranu jasan je dokaz da niste uzalud patili od jutarnjih mučnina. To je možda najveća stvar koja vam se ikada dogodila: u vašem tijelu raste novi život, dar od Boga.

2 OSJEĆAJ KRETANJA BEBE Bebini pokreti su u početku suptilni, ali ubrzo se može činiti kao da vrti kotače u vašoj utrobi. Osjećaj pomicanja bebe vrlo je intiman trenutak između majke i djeteta, koji u početku samo ona može doživjeti. Za mnoge mame nezaboravan je trenutak kada mogu ležati na svom krevetu i zadivljeno promatrati mreške pokreta bebe na njihovom trbuščiću.

3 TRUDNE MAJKE ZRAČE LJEPOTOM Trudne majke doista zrače nestvarnom ljepotom. Njihovi hormoni igraju važnu ulogu u tome, a njihove uljne žlijezde postaju aktivnije i čine da izgledaju sjajno i sjajno. Također, dodatna krv koja cirkulira tijelima trudnica vidljiva je na određenim dijelovima kože, kao što su obrazi, zbog čega one izgledaju ružičastije i zdravije; čak može učiniti da neke bore nestanu, osim toga sama činjenica da žena u sebi nosi novi život čini je posebnom.

4 BEBE MOGU ČUTI SVOJE MAJKE, A I NJUŠITI IH Mnoge majke pričaju ili pjevaju svojim bebama dok su u maternici, budući da su im uši u potpunosti formirane od polovice trudnoće, a čulo sluha prilično dobro. Zapravo, mogu se prepasti i poskočiti u maternici ako čuju glasan zvuk, poput kihanja njihove majke. Bebe također osjete ono što miriše njihova majka. Znanost je pokazala da bebe počinju osjećati jake mirise oko 28. tjedna trudnoće, a smatra se da amnionska tekućina poboljšava njihov osjet mirisa jer su mirisi jači u kombinaciji s tekućinom.

5 MAJČINO POSTAJE VEĆE Može li ljubav prema vašoj bebi učiniti da vam srce raste? U trudnoći sve raste, ne samo trbuščić. Vaše srce može se povećati tijekom trudnoće jer stijenke klijetki postaju deblje kako bi pumpale dodatnu krv proizvedenu za prehranu bebe, što također čini otkucaje vašeg srca češćim. Vaše srce raste i figurativno. Jednom kada postanete majka, vaše srce više nije isto; postaje utočište neiscrpne ljubavi; prekrasno mjesto gdje vaša djeca uvijek mogu naći utočište, čak i kada godine prolaze. Majčino srce doista je najveća stvar na svijetu.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er