VJERA I DUHOVNOST

Šokantna vizija Isusa koju je imao sv. Padre Pio: Zbog ponašanja ovih svećenika Isus je u trajnoj agoniji

Malo poznatu proročansku viziju ispričao je svetac iz Pietrelcine: ukazao mu se Isus otkrivajući aspekte života svećenika koji mu nanose mnogo boli. Padre Pio ostaje vrlo uzrujan i u jednom od svojih spisa upućenih svom ocu ispovjedniku, govori o tome kako sam Isus jako pati.

Sveti fratar sa stigmama mogao je tijekom svojeg postojanja uspostaviti dijalog s Isusom, a sam mu se Isus ukazivao, osobito kao mladiću, tjerajući ga da se usredotoči na neke pojedine aspekte života, a prije svega na onaj svećenički. U jednom od svojih spisa, od 7. travnja 1913., mladi otac Pio je pisao svom ispovjedniku o jednom viđenju koje je imao i kako mu je sam Gospodin Isus rekao da o tome razgovara sa svojim ispovjednikom. Padre Pio je bio uznemiren onim što je vidio, ali još više time kako je Gospodin bio razočaran i ogorčen onim što mu je pokazao.

Padre Pio pripovijeda da je vidio Isusa, kako mu se ukazao, mučio se i jako patio. Bio je petak i sveti je fratar još bio u krevetu kad mu se Isus ukazao. Bio je pretučen, u agoniji i unakažen. Fratar se, čak i pomalo uplašen svime tim, čudio zašto mu se Isus ukazao ovako.

Gospodin mu je pokazao mnoge svećenike nedostojne nošenja svetog ruha. Među njima je bilo redovnih svećenika, ali i svjetovnih, a neki od njih bili su dio crkvene hijerarhije. Među njima su bili jedni koji su razgovarali, drugi koji su slavili misu i treći koji su skidali svoje sveto ruho. Isus je patio u ovoj viziji. Tada ga je mladi Padre Pio upitao što se događa. Isus nije odgovorio, već je ponovno usmjerio svoj i pogled sv. Pija na te svećenike. Gospodin je bio ožalošćen, umoran od gledanja svega ovoga. Stoga je skrenuo pogled s tih svećenika i usmjerio ga na Padre Pija.

Iz očiju su mu potekle dvije suze: “Udaljio se od te gomile svećenika s velikim izrazom gađenja na licu, vičući: “Koljači!” – piše Padre Pio. Zatim je rekao svetom fratru: “Sine moj, nemoj vjerovati da je moja agonija trajala samo tri sata, ne; zbog ovih duša bit ću u agoniji do kraja svijeta” – nastavlja. Isus je razgovarao s Padre Piom gotovo kao sa svojim prijateljem, također mu je povjerio da njegova duša traži nekoliko kapi ljudskog milosrđa, da ublaži upravo ovu patnju koju su mu prouzročili ti nedostojni svećenici.

“Nezahvalnost i pospanost mojih pastira čini moju agoniju težom. Jao, kako loše odgovaraju mojoj ljubavi! Najviše me muči što svom ravnodušnosti dodaju svoj prezir i nevjericu” – nastavio je Isus Padre Piju. Odatle, dakle, poseban zahtjev koji Gospodin upućuje mladom fra Piju, naime da zapiše ono što je vidio i da ga pročita također svom provincijskom ocu, ocu Agostinu. Padre Pio, tužan zbog onoga što je vidio, ali još više zbog Isusa: “Isus nažalost ima razloga žaliti se na našu nezahvalnost!” – napisao je u svojim razmišljanjima.

Padre Pio koji je imao svoju Crkvu u srcu, nije prihvatio da vidi kako Isus pati zbog onih koji su usvojili nedostojno ponašanje za Kristovog službenika. Glasan vapaj koji je došao izravno od Gospodina: to je bilo ono što je duboko uznemirilo dušu svetog fratra. Prošlo je nekoliko godina od tog viđenja i nažalost stanje se pogoršalo, sve veći broj posvećenih ljudi gubi svoj put i povlači mnoge duše za sobom. Zato je toliko važno moliti za njih kako se ne bi izgubili.

www.medjugorje-news.com

Izvor
la luce di maria

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er