VJERA I DUHOVNOST

PAPA BENEDIKT Pročitajte što je kao sedmogodišnjak papa emeritus Benedikt XVI. napisao malome Isusu

Papa emeritus Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) napisao je kao dijete u dobi od sedam godina 1934. godine božićno pismo malome Isusu.

Prema napisima talijanske web stranice Korazym, pismo je pronađeno 2012. tijekom obnove njegove kuće iz djetinjstva u Bavarskoj, koja je pretvorena u muzej posvećen bivšem papi.

Papa emeritus Benedikt XVI. u pismu je napisao slijedeće: “Drago djetešce Isuse, uskoro ćeš sići na zemlju. Donijet ćeš radost djeci. I meni ćeš donijeti radost. Želio bih “Volks-Schott” misal, zelenu misnicu za svetu misu i Presveto Srce Isusovo. Uvijek ću biti dobar. Joseph Ratzinger, Božić 1934.”

pismo koje je papa Benedikt XVI. napisao malome Isusu

Objašnjenje traženih darova:

Mladi  Ratzinger zatražio je Volks-Schott misal koji mu je pomogao da se zaljubi u liturgiju. Zatražio je i zelenu misnicu, jer je u djetinjstvu s bratom igrao “župničku igru”, piše Church Pop.

“Kao dječaci, moja dva brata voljela su glumiti nedjeljnu službu”, rekla je sestra pape Benedikta Maria Ratzinger 1991. godine.

“Slavili smo misu i imali smo misnice koje je izradila majčina krojačica samo za nas”, rekao je brat pape Benedikta, mons. Georg Ratzinger za Inside the Vatican. “Jednom smo, pak, bili ministranti.”

Na kraju, mladi Benedikt XVI. zatražio je Presveto Srce Isusovo, zbog odanosti njegove obitelji prema Njemu.

Privatni tajnik pape Benedikta XVI. Georg Gänswein rekao je za njemački Bild da je “bio vrlo sretan kada se pismo pojavilo i nasmijao se njegovu sadržaju”.

“Njemu miris mahovine i danas pripada Božiću”, rekao je Gänswein.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button