BiHHERCEGOVINAVIJESTI

Priopćenje za javnost UTHIS-a: Bisera i neki mediji obmanuli javnost o jučerašnjem glasovanju na sjednici Vijeća ministara

Povodom dva neuspjela izglasavanja Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu i nekorektnog izvještavanja od strane ministrice Bisera Turković i većine BiH medija i portala, želimo istaknuti slijedeće činjenice:

– Predlagatelj Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu je ministar sigurnosti Selmo Cikotić uz snažnu podršku turističkih djelatnika BiH.

Njome bi se omogućio ulazak stranaca u BiH uz predočen negativan antigenski test, potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljelom COVID-u. Trenutno to nije moguće te se događaju apsurdne situacije da potpuno cijepljene osobe moraju raditi skupi PCR test.

Imamo brojne rezervacije turista na stand by upravo zbog toga, a cijela turistička BiH je već godinu i pol dana paralizirana, uz brojne ekonomske gubitke i gubitke radne snage.

Vezani članci

Bisera Turković u oba kruga glasovala protiv

– Na prvom krugu glasanja PROTIV su glasovali predlagatelj Selmo Cikotić, ministrica Bisera Turković i Sifet Podžić.

U drugom krugu glasanja, PROTIV su glasovali Bisera Turković i Sifet Podzic.

– Ne samo da su glasali protiv čineći tako ogromnu štetu i ugrožavajući egzistenciju tisuća obitelji diljem cijele BiH.

Svojim glasovima odlučili su trgovati i ucjenjivati kako bi olakšali vizni režim za državljane Saudijske Arabije te Velike Britanije i Sj. Irske koji su tu samo dodatak kojim se treba zamazati oči.

– Obmanjujućim i nekorektnim izvještavanjem, javnost su uvjerili da su HDZ ministri ti koji trguju odlukama i da su oni ti koji su glasali protiv olakšanog ulaska stranaca u BiH.

U tome su im se pridružili i mnogi vodeći mediji i portali (…) koji su stavljali lažne naslove i lažne dijelove teksta tvrdeći da su HDZ ministri glasali protiv te odluke u paketu s odlukom o liberalizaciji viznog režima.

– Takvim nekorektnim i neetičnim postupanjem sakrili su od javnosti činjenicu da se Odluka o viznom režimu stavlja u isti paket s Odlukom o olakšanom ulasku stranaca u BiH u tijeku pandemije iako te dvije Odluke nemaju nikakve zajedničke točke i ne mogu ovisiti jedna o drugoj.

Sakriva se činjenica da je ekonomska šteta neusporedivo veća zbog neizglasavanja Odluke o olakšanom ulasku stranaca u BiH te da se time nastavlja gospodarska paraliza cijele BiH i gasi egzistencija tisuća obitelji diljem cijele BiH.

Sakriva se činjenica da su za to stanje svojim glasanjem PROTIV odgovorni upravo ministrica Bisera Turković i Sifet Podžić (zahvaljujemo Selmi Cikotiću koji se u drugom krugu nije pridružio njihovoj prljavoj raboti) te da su oni ti koji vode političke trgovine i ucjene nauštrb svih naroda BiH. I svojom politikom ugrožavaju egzistenciju i opstanak i Bošnjaka i Hrvata i Srba i ostalih naroda koji žive u BiH.

Sakriva se činjenica da je BiH pred ulaskom u EU i da se EU protivi liberalizaciji viznog režima za zemlje Trećeg svijeta u koje spada i Saudijska Arabija.

Sakriva se činjenica da bi za državljane Saudijske Arabije bilo veliko olakšanje i privuklo bi i njih i sve ostale turiste koji žele doći upravo to da se moze ući sa negativnim brzim antigenskim testom, potvrdom o cijepljenju i potvrdom o preboljelom COVIDu. I nimalo manje važna stavka – izglasavanje ovih olakšica bilo bi pogotovo vazno za raseljene obitelji i dijasporu koji bi se mogli barem nakratko pridružiti svojim najmilijima koji su ostali u BiH.

Dužni smo bili izvijestiti javnost o pravom činjenicnom stanju koje je lako provjerljivo na web stranicama Vijeća ministara BiH gdje su javno dostupni zapisnici o sjednicama Vijeća.

Pozivamo ministricu Turković i Sifeta Podžića da se urazume i prestanu svojim glasovanjem PROTIV ugrožavati egzistenciju i gospodarski paralizirati cijelu BiH.

Pozivamo novinare i medije da ne pristanu biti dijelom ove prljave kampanje i političke trgovine te da počnu korektno i istinito izvještavati u skladu sa novinarskom etikom.

I na kraju, pozivamo sve narode BiH, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest i političku opredijeljenost da nam se pridruže i podrže nas u borbi za bolje sutra – poručuju iz UHTIS-a.

bisera

www.medjugorje-news.com

Izvor
brotnjo info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er