MOLITVEPAPA FRANJO

MOLITVA SV. JOSIPU Papa Franjo: “Posebno sam vezan uz tu molitvu, koju molim svakodnevno više od 40 godina”

MOLITVA SV. JOSIPU Papa Franjo: “Posebno sam vezan uz tu molitvu, koju molim svakodnevno više od 40 godina”

Na katehezi održanoj na općoj audijenciji u srijedu 2. veljače, papa Franjo govorio je o pravom značenju svetaca kao osoba koje upućuju na Boga, ne zasjenjujući ga.

Papa je katehezu zaključio molitvom sv. Josipu. “Posebno sam vezan uz tu molitvu, koju molim svakodnevno više od 40 godina”, rekao je Sveti otac.

“To je molitva koju sam našao u molitveniku Sestara od Isusa i Marije s kraja osamnaestog stoljeća. Jako je lijepa, ali više nego molitva to je izazov tome prijatelju, tome ocu, tom našem čuvaru koji je sveti Josip. Bilo bi lijepo da naučite tu molitvu i da je opetovano molite”, dodao je papa Franjo i pročitao molitvu:

„Slavni praoče sveti Josipe, čija moć može nemoguće učiniti mogućim, pohiti mi u pomoć u ovim trenutcima tjeskobe i teškoće. Pod svoju zaštitu stavi vrlo teške i ozbiljne životne prilike koje ti povjeravam, kako bi se sretno razriješile. Moj ljubljeni Oče, sve svoje pouzdanje stavljam u tebe.

Da nitko ne bi rekao da sam te zazvao uzalud, i budući da ti možeš sve kod Isusa i Marije, pokaži mi da je tvoja dobrota velika kao i tvoja moć. Budući da ti možeš sve kod Isusa i Marije, pokaži mi da je tvoja dobrota velika kao i tvoja moć“.

“Svakoga se dana povjeravam svetome Josipu tom molitvom, već više od 40 godina: to je jedna stara molitva”, zaključio je papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er